Saturday, August 6, 2011

Jaga La Hati Baik-Baik


Assalamualaikum

Korang mesti selalu jumpa orang yang suka sangat jaga hati orang lain...bukan yang curi hati i lep u tu semua  --'


Jaga Hati = Menjaga Hati 
Maksud: Bertolak ansur dan saling menghormati. 
*apa ni..aku google maksud ni tapi macam salah je...tak guna*



Salah gambar!  ni makan hati..haha


Aku memang tak pandai bab2 nak explain...tu la aku benci presentation kat sekolah...


Contoh:

Lawa la motor baru kau....aku macam nak beli jugak satu macam ni....hmmm...lawa lawa lawa lawa *pehh..berapa kali nak puji*
dalam hati:
'Bodohnya kau.....motor buruk macam dah nak meninggal ni kau pergi beli...kau jumpa tepi jalan apa....kalau nak bagi free kat aku pon 100 hari 100 malam aku fikir nak ambik ke tak..ataupon aku dah bunuh diri dulu...'


Sabar je la...mesti takde rezeki tu nak pass kali ni...try la next exam ok..mesti boleh buat punya..kau kan pandai sampai pengetua pon menangis hari tu kau lagi pandai daripada dia.
dalam hati:
'Tu la bangang sangat tak nak belajar rajin2..siang malam buat apa la tu...mesti asyik tidur je...otak pon lembap macam kura-kura...kura-kura pon malu nak mengaku kau lembap macam dia'


Depan cakap lain..hati kata lain...
Takkan nak cakap depan2 macam tu kan...kena la jaga hati orang sikit...
Kecik hati dia nanti...
Cakap belakang takpe la..haha *dosa*

Respect gila kat orang yang pandai jaga hati orang lain....
Tapi kadang2 kita kena berterus terang jugak kan...
Bosan la asyik kena puji je macam aku ni..hahaha


Jagalah hati kamu dahulu sebelum kamu menjaga hati orang lain.
*ayat curi*



p/s :  kawan yang memahami sangat penting ok...Najwa! cepat la balik Melaka   T.T



OK, BYE!



43 comments:

Miz Novexx said...

OK, jaga hati sendiri dulu baru jaga hati orang lain.... boleh x??? hahahahah (-___^)V

Bella Bell said...

hahhahaha.. awak ni sangat comel la *ayat jaga hati :P




suka ayat last sekali tu.. jagalah hati kamu dahulu sebelum kamu menjaga hati orang lain :)




^^

echaRierie said...

heee..bese la tue..org mmg mcm tue..haha..
so, sama2 la kita jaga hati kita ea..haha

muhamad hanif said...

kau sedang makan dalam ke?



wakakakakak !!

Bro ahmad said...

ingat al jabar tonic hati tu??

Miss Xyz =) said...

klu kita skitkn hati org, stu hri nnti, org akn skitkn hati kita balik.. Ish3 ;)

fa-in said...

haha aduhai..
tu la nak jaga hati org, bila nak ckp, kena pandang kiri kanan dulu.

D.A.Y.A.H said...

tazkirah ramadhan ea..hee
interesting entry..

nk jge hati org pon kne b'pade2jugak..aha

Nurnajwa said...

Aina! Aku dah balik ;)

Btol la kn, kne jge hati mmber tp kdg2 kne terus terang ><

*mcm kau ahh, aku tak cute kau ckp aku comel kenapa? T^T*

Ahahhaha XP

biela lah said...

kwn baik je yg slalu jujur. heee =)

Jiejah Gorjes said...

budak kecik! kamu sgt pandai memasak. sedap giler lah...akk pun tak pandai masak mcm kamu..ishhh..tacink nyeee...

Hiks! larikkkkkkkk

shedameor said...

haha. kamu tuu, kalau orang kutok, terasa ke ? bukan hati batu ke ? haha

cik sakdi said...

haha aku malas nak jaga hati orang lain coz aku selalu terluka dengan mulut orang. awakakakak

ILA HonEyBuNNy said...

ya..memula kita jaga la hati kita dulu....pas tu jaga hati org lain lak...

insyaAllah org lain pun akan jaga hati kita jugak kan....sama2 la jaga hati..;-)

KimiCnoL said...

jagalah hati kamu,sebelum hati kamu dijaga kan..haha
kimicnol.com??

Far8 budak baik said...

hahahaha tu ar kn..
nak cakap yg dalam hati ni..
tak sampai hati lakk..
kene ngan org cam kau..
nangis merengek lakk nnti..
hahahahahaha =p
jaga lahh hati kawan kn..biar
lah mcm ner pun..=)

kotak bulat said...

hahahha...dlm ati lain ek.. kwn kb pernah ty kb,
" wei, ko rasa si dia tu suka aku tak?"
kb jwb.. "aku tgk dia mcm suka kau gak"
tp lam hati, " dah terang2 laki tu tak suka kau la"
hahahha///

Addin said...

jaga hati orang tua penting ! ;)

Fezul Fadhley said...

berdiam diri adakalanya lebih baik.. kan3..

Fahim 'n Alin said...

gua pun ada mslh terlalu nak jaga hati org.awrr

Saiazuan said...

jgn mkan hati.. puasa.. hehe

alif haris said...

ha ko kene jg hati aku skrg ..
nnt aku merajuk .. haha

akoo pae said...

huhu jahatnye ayat yg dalam hati tuu..=p

same2 la kite mjage hati org..hehee

ila said...

"pengetua pon nanes sbb lebih pandai daripada dye"


hahha
najwa tu bff ea?

EkaBukanMakcikKau said...

aku rasa lutut aku lah yang paling terketaqq masa present depan kelas . bhahahhaha , nanti ada debate plak kau tahu dak ? debate . arghhh ape aku nak merepek kat depan nnti wehhh ? hahhahaa

JUST THE WAY YOU ARE VERSI TORRES KOYA

zati embong said...

xpe la dik,kalau kita pndai jg hati org,nnt org pn akan jg hati kita jgak.

Anak Wak Mail said...

cantiklah blog ni..pandailah tuan blog dia tulis,,hebat..hebat..hebat..

dalam hati,,tak leh cakap..:P

gurau3x..:P

sifu im said...

klu hati di curi org cmne nk jaga..hoho

meaw said...

betul,tapi meaw tak reti sangat jaga hati orang,kira nak bidas depan2 je.... okay tipu,haha! :p

hawiz said...

hurmm..hawiz pon selalu jaga hati org...n hati kita sendiri selalu je menangis,...so lyn lah lagu rossa...ku menangiss....membayangkan..opss...hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

adeh , susah jugak kalau tang nak pujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii je tros ..

[sutera kasih] said...

jagalah hati, jangan dokotori jagalah hati hehehe

Najwa dh pulang kan?
td nmpk dia blogwalking hehe

GaRy™ said...

gary pun selalu camtuh... jaaga hati orang, tapi ngutuk dalam hati~.. T^T

ABU said...

yaaa ramai orng minta kena jaga hati dia..tapi dia sndiri tak reti nak jaga hati orng lain apa kes...hehe

kak rose said...

jaga hati sbb aty adalah segala2xnya... bile aty kite berbisik mende x baik pun tu da dikire x jaga aty... hihi... moga kiter sume dpt menjagenye sebaik mungkin... nice entry dear... <3

Miss A said...

jge hati kita dulu,before kte nak jge hati org lain.Ini betul,only kite je kan faham isi hati sendri,org lain mne nak faham. :)

Rindu Najwa jugeeee :( nasib baik dah blik! yeay <3

Far8 budak baik said...

mmg tak pandai nk update eh??
hahaha =p

zaty said...

pedas giler ayat lam hati. kalau try cakap yang tu. lebam biji mata kena penumbuk. hahaaha

Qaseh dalia adelia said...

jaga hati susah

Queen F said...

setujuuuuu! :) kalau rasa tak nak puji diam sudah & smile as big as you can :D

YOUsoF said...

Betullah, kadang² tu kawan macam tak reti nak jaga hati kawan dia yang selalu jaga hati dia kan...


Aku kan ada ni, relax lah.. ;D

amna said...

Insyallah, saling kita menjaga hati..
*dh seminggu kena pedih ulu hati. uh, senak3~

pena said...

kita jaga hati orang, baru orang pun jaga hati kita..

tapi, kadang2x jujur tu penting jugak kan..