Sunday, July 3, 2011

Makan Lalat !


Macam biasa hari ahad yang tak best ni aku duduk rumah sambil goyang-goyang kaki...
Jangan harap nak buat kerja rumah ataupun kerja sekolah...

Hari Ahad weyy...mana boleh buat kerja...kena lepak-lepak la kan sambil makan-makan :D

Tapi benci gila hari Ahad emak aku selalu tak masak....
Dorang keluar pergi jalan-jalan then makan kat luar je....bukan nak bawa balik sikit makanan tu :'(

Aku mana boleh nak keluar pergi jalan2 ni....malas nak bersiap :)
Dah la panas...

Cerita pasal makan ni aku baru lepas makan mihun goreng dari mana entah tiba-tiba ada kat dapur ni....
Mula-mula makan macam sedap...lama-lama rasa macam dah basi je...
Rasa nak muntah pon ada tapi aku tak nak membazir makan je la...hahaha...

Then, emak aku baru balik rumah dia cakap mihun tu memang dah basi (T_T)
Rasa menyesal pon ada sekarang ni...
Takpe2...kalau keracunan makanan best jugak kan sebab esok tak payah pergi sekolah XD
Bye Najwa....biar kau kat sekolah sorang-sorang ^__^

Lagi satu aku tak boleh lupa sampai bila-bila aku nyaris-nyaris nak termakan lalat mati dalam nasi...
Wekkkk! dua kali kena pulak tu....geli gila la....

Tapi kalau termakan pon ok la kot...dapat rasa lalat macam mana...euuww!
Macam sedap je!



OK, BYE!





85 comments:

Miss Xyz =) said...

hahaha, tryla rse.. pas2 biatu rse dia cmne kat blog.. mungkin kitaorg akn try.. haha XP jokes..

Anak Wak Mail said...

hahaha..masak lah sendiri wahai aisyah aina!

lain kali nak makan tengok baik2..=)

echaRierie said...

hahaha..adik ni klaka la..nakal..
euwww..lalat..geli owh..haha

amna said...

amcam? dpt rasa tak cmne rasa lalat tu??? agak2 ada mcm rasa ayam dak..

muhamad hanif said...

ok.

mulai sekarang aku pggil kau lalat ?


AAHHAHAHAHAHAHAAH

Bella Bell said...

ewwww... selamba betul budak comel ni.. hehehe!!~



^^

suha said...

hehe cik suha pon selamba je makan mknn basi..dh beli kan?rugi lak nk buang lalala (^_^)

Aisyah Aina said...

Miss Xyz: amboi...kalau dah try tapi tak sedap kamu kena rasa jugak tau :)

Aisyah Aina said...

Anak Wak Mail: masak? hehe...

sekarang dah berhati-hati sikit...sebelum makan mesti cek dulu :D

Aisyah Aina said...

echa: haha...memang geli...dah la kotor...yucks :D

Aisyah Aina said...

amna: lagi sedap dari ayam....hahaha....try sendiri la kalau nak tau XD

Aisyah Aina said...

hanif: sengal la kau...sedap kau je kan...kalau kau panggil siap la :P

katakan tidak pada lalat!

Aisyah Aina said...

Bella: ada orang puji kita comel la...hikhik...

lalat sedap tau :D

Aisyah Aina said...

suha: tu la kan...memang rugi...tak baik membazir kan....hahaha...

Scya Lollita said...

ouchh , sakt prot la nt syggg .
-____-''

tringat mse tgk ripley's believe it or not , dia tunjuk lalat btelur dlm prut owg ?
logik ke ??

haihh

Miscellaneous Smiles said...

pehh sedap..try rr lalat tuu..buat goreng2 ka fuu rangupp =D

Addin said...

hehe jangan nanti berpenyakit . elakkan ! :)

~~Ticer Wann~~ said...

cer try dulu... mana tau best :D

alif haris said...

dah penah try mkn lalat bakar cicah kuah sambal ? hahaha

zati embong said...

hoho dik,hati2 dik.nnt cirit birit ke muntah plak nant.huhu

nawal addina said...

hoho ! baru2 ^^

lalat ? euuww ! -.-

Raji and Yeen said...

errrr..sumpah geli =.=

Bro ahmad said...

lagi2 lalat hijau erkk geli werkk....:)

khairul akmal azman said...

mkn lalat tue..terbaiklah!

adib syazwan said...

makanan budak skola mmg mi basi n lalat mati ek?lalala~

Aisyah Aina said...

Scya: geli je kalau lalat bertelur dalam perut -_-'

macam tak logik je...

Aisyah Aina said...

Miscellaneous Smiles: bunyi macam sedap...nanti nak try :D

Aisyah Aina said...

Addin: ye...memang berpenyakit...

Aisyah Aina said...

~~Ticer Wann~~: ok...esok try XD

Aisyah Aina said...

alif: geli je dengar tapi macam sedap....kau mesti pernah makan kan? :D

HAHAHA

Aisyah Aina said...

zati: seksa nanti kalau cirit birit ngan muntah2 kan...hehe

Aisyah Aina said...

nawal: apa yang baru? hahaha..

memang geli...kotor!

Aisyah Aina said...

Raji and Yeen: kesian lalat...semua orang geli ngan dia :(

Aisyah Aina said...

Bro ahmad: hijau? euuwww...nak muntah ni :p

Aisyah Aina said...

kay: nanti cuba la jugak tau...memang terbaik :D

Aisyah Aina said...

adib: memang...janji ada makanan...hahaha

kau nak try jugak kan? cakap je la jangan malu2...kahkahkah XD

Miz Novexx said...

sila try dulu, lepas tu bagitau saya sedap ke tak lalat ni ek??? hahah (^_^)V

najihah sahami said...

haha..makan lalat pun sedap ap. try la makan lalat goreng. nyam2..haha...erk..buerk..:P

Syuxer said...

dua kali makan lalat??T_T..fuhhh mesti sedap lemak2 manis ye hahaha

arap perut awk tuh xda pe2 nanti hehe..bahaya basi2 neh..nanti berak tak sempat bagi signal(cirit biritla).heheh

Hans said...

adoi
lalat tu
haihhhh
nasib bukan lipas
kalau tak lagi dasyat
hehehehe

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

tia @ Ini Kisah Tia said...

adeh . ahahhaaa . cekal sungguh makan makanan basi . huhu

alif haris said...

haha .. tak pernah .. tp aku pernah mkn lalat mask tiga rasa :)

Raji and Yeen said...

hahahah adeh bgus smgt kau ni
ak pun org yg xsuka membazir lol

ain revival said...

err..kawan aku pernah cerita y dy pernah termakan taik cicak..lg geli!

Nurnajwa said...

Aina! Kau gila ke nk mkn lalat? My god --'

Btw, dh nk berputik bunga tu. Hahahahaha, bye aku nk pg Popular. Miss me oteh!

ABU said...

yark!! ampir trmkan lalat...

serius aku mcm nak halau jak lalat dalm gmbar tu hahahahha

saiazuan said...

kluar bunyi piano x? heheh

jom try ni :D
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/grapevine-saya-budak-hingusan.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

uish..bhya tu..

mkn lalat !

Miss A said...

bahaya gila kot kalau termakan lalat.dpt penyakit taun kot! aduhh,tje cre dear.suka gila header baru!ANGRY BIRD!BURUNG MARAH! :P

syafeeqa said...

konfomm cirit birit ;)

Aisyah Aina said...

Miz Novexx: dah try...sedap! haha

Aisyah Aina said...

najihah: hehe...mesti rasa macam cendawan goreng kan XD

Aisyah Aina said...

Syuxer: lemak2 manis...haha...macam pernah makan je dia...

nasib baik takde pape hari ni :)

Aisyah Aina said...

Hans: lipas lagi geli...nanti mesti time makan bunyi macam makan keropok je sebab keras :D

Aisyah Aina said...

tia: hehe...lapar sangat kan :D

Aisyah Aina said...

alif: mana kau dapat ha? kau beli kat kedai mana? ke kau yang masak sendiri tu...haha

Aisyah Aina said...

Raji and Yeen: yep...membazir tak bagus...kalau ada makanan yang basi2 tu boleh bagi kat aku ye...kahkahkah

Aisyah Aina said...

ain revival: lagi geli...dah la lembik :D

Aisyah Aina said...

Nurnajwa: nanti aku bawa lalat goreng esok pergi sekolah...hahaha

nak ikut nak ikut...belikan cool blog ^__^

Aisyah Aina said...

ABU: halau la kalau boleh :)

Aisyah Aina said...

saiazuan: keluar...time gigit tu macam2 lagu boleh buat....hahahaha XD

Aisyah Aina said...

nuyui: tak bahaya la...sedap tau...hikhik

Aisyah Aina said...

Miss A: takut pulak kalau kena taun
-_-'

hati2 kalau datang sini nanti burung tu marah :D

Aisyah Aina said...

syafeeqa: nasib baik hari ni tak cirit birit :)

[sutera kasih] said...

eeeeee lalat tu..huhu

HonEyBuNNy said...

erghhhh...

xnak la makan lalat...hehe...

Ain Nadiah said...

haha.. pernah gak nk termakan lalat dlm ikan.. yarkk

alif haris said...

kau la yg masakkan tuk aku .. :D haha

cucu umie said...

alamak..aishhhh mkn mee hun basi..aishhhh xley telan dah..kahkah

bunga said...

mujur xsempat..eeee...

Bro ahmad said...

lalat haram yakks..kalau nak beza kadai tu bersih ke kotor..lihat jumlah lalat XD

lilypelangi said...

sy pernah ada pengalaman kunyah lalat.


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghh ! T.T

YOUsoF said...

Tak payah la nak tepek bedak tebal².. cuci muka, sarung baju tidur, sarung selipar jepun, siap! Nak makan je pun. ;P


fuhh confirm tambah selera bila nyaris tertelan serangga BERSIH tu kan.. hahha

Aisyah Aina said...

[sutera kasih]: mesti geli le tu :D

Aisyah Aina said...

HonEyBuNNy: belum cuba belum tau...haha

Aisyah Aina said...

Ain: geli kan kalau dah termakan :)

Aisyah Aina said...

alif: jom kita pergi mana2 pantai buat lalat BBQ pula nak? hahaha XD

Aisyah Aina said...

ayie: hehe...kalau lapar apa pon telan walaupun rasa tak nak telan :D

Aisyah Aina said...

bunga: takpe...kalau sempat pon ok jugak ^_^

Aisyah Aina said...

Bro ahmad: selalu mesti banyak...geli je kan nak makan...

Aisyah Aina said...

lilypelangi: dah kunyah tu...lagi hebat...mesti sedap kan....hahaha

Aisyah Aina said...

YOUsoF: baju tidur? haha...tak nak! :P

memang makin berselera...dah la bersih sedap lak tu XD

WidadCutieyGirlZ StorY said...

geli nyer tgok lalat kat makanan ..kalau widad dah lama lepuk lalat tu..

pena said...

adeh, serius geli.. nasib baik tak sempat..

Mawar Berduri said...

erk.... lalat perisa tambahan yang paling sedap dek.