Tuesday, August 2, 2011

Hanya Kerana Ayam Panggang

   


TAK SEDAP LANGSUNG...HAHA


   Cerita ni berlaku tahun lepas bila aku tengok rancangan memasak..alaaa..bulan2 puasa memang macam ni kan..saja nak buat aku nak makan tv bila chef tu masak sedap2....bila tengok chef ni masak ayam panggang...fuhh! tahan je la nafsu ni...jadi aku pun nak try la jugak masak ayam macam tu...

   Aku salin la semua bahan2 dengan cara2 nak masak tu....tapi bukan main laju lagi dia tunjuk...tak sempat nak salin...nasib baik aku pakai astro yang boleh play, pause, stop tu....boleh la backward lepas tu pause(canggih tak? hahaha)

   Lepas tu, aku pun cari la bahan2 yang nak guna kat dapur ni....bila semua bahan dah sedia..aku pun ikut la cara2 memasak tu satu2...pehh! bukan main susah lagi...tengok chef tu buat senang je tadi...ni yang bengang ni...dah la lapar....aduh! sabar2....lepas 45 minit ikut semua step akhirnya siap jugak...ni yang nak bengang lagi sekali....kat tv 5 minit dah siap..kenapakah? kenapakah? :P

   Bila tengok jam dah pukul 6...lagi sejam lebih je nak buka ni...kena buat cepat2 sikit...aku pula lupa nak ambil pemanggang kat stor....aku guna pemanggang elektrik je(canggih tak lagi sekali? kahkahkah)..lepas dah siap sedia semua..aku pun letak ayam yang berapa ketul tu atas pemanggang...sambil nak tunggu lama ayam masak...aku dengar lagu kat ipod nano...

   Tunggu punya tunggu tak masak2 lagi ayam tu....aku apa lagi....dah penat sangat kan....tidur je la kat dapur sekejap sementara nak tunggu.....aku tak kisah pasal ayam tu sebab pemanggang tu automatic akan tutup sendiri kalau ayam dah masak.....entah macam mana tiba2 aku tersedar tapi bila tengok2 jam je dah pukul 9 malam...OMG!! huargghhhh! dah lama berbuka...cepat2 aku pergi kat pemanggang nak ambil ayam panggang aku...mesti dah masak kan sebab dah berapa jam ni...malang is odourless.....AKU LUPA NAK PASANG PLUG PEMANGGANG TADI.....ahhhhhhh  !@#$%^&*+(nasib baik dah masuk waktu berbuka..boleh mencarut sikit)...macam mana boleh lupa ni....

   Jadi, terpaksa la berbuka dengan kurma 10 biji je disebabkan terlalu lapar sebelum bercadang nak pergi bazaar walaupun hakikatnya bazaar dah lama tutup  T_T

    Aku rasa nak campak ipod nano kat longkang...disebabkan dia la aku tak dengar azan maghrib....

   Semenjak peristiwa paling manis ni...aku dah fobia nak makan ayam panggang lagi...bila aku nampak ada orang jual ayam panggang kat bazaar...dengan serta merta aku akan pandang penjual ayam panggang tu dengan pandangan paling tak puas hati..hahaha



p/s:  'aku' atas ni bukan aku tau   ^___^




OK, BYE!



57 comments:

Hans said...

tudiaaaaaaaaaaaa
pukul 9 baru buka?
dasyatt
hahhaha

EkaBukanMakcikKau said...

waakakakkaa padan muka tahniah tahniah kerana kau berbuka dgn kurma shj . lagi satu kau ni darjah bape siap masak masak ayam lagi . aku ni minyak pon aku takut , bhahahhaa


BILA PONDAN BERBULU LEBAT BERAK DI BLOG AKU

Bella Bell said...

begitu la awan nanonanonanonanonanonanonanonananonano....


haahhaa... selamat berbuka sayang :D



^^

muhamad hanif said...

cerita kau tak best lah..


HAHAHAHAHAHAHA

ila said...

haha
bole lupa nk psg plug.
ingat sape lah tu kan

tia @ Ini Kisah Tia said...

kahkahkahhh . dugaan betol sebab gian nak makan ayam jek ..

shedameor said...

haha, sengal la minah ni. hhuhu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yeke "aku" tu bkn kamu dik??huhuh..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

kalau dah fobia sampai bila2 akan akan ingat kan..

kesian ayam panggang tu..ehehhe

Ezy Chiaki said...

kehkehkeh..
lawok betol..
cane leh lupe..
tgu sampai raye pon lom tntu ayam tu masak..
haha

Syuxer said...

hahahah citer cam saspen..cam kisah benar je hahahah..naseb bek cuma khayalan je..memang ar..masak-masak dalam tv tuh tipu je sekejap heheh padahal lama gak tuh heheh

Bro ahmad said...

hahaa selamat ayam pangang tu dari hangus ye tak hmm..boleh lupa yekk..bukan sedap pu ayam pangang tu

panggang kan/ pangang huhuu

Far8 budak baik said...

hahahahahah sengall lahhh kauuu..
tak rase lahhh ayam
panggang tuuu..
mmg pffftttt lahhh kn..
hak3...

Nurnajwa said...

Hahaha, malang is ODOURLESS ;D

Alahai 'aku' ni XD Kesian dia de, baik kau ckp 'aku' ni siapa? ><

Hikhikhik.

*ni mst aku bkn org first komen kannnn? T^T*

echaRierie said...

wahh..naseb baik bkn adik..
kalau x rugila x mkn ayam panggang..haha.. :)

Ct Aja said...

hahahahhhaa... kecian tul, kul 9 kot, mesti menyanyi2 cacing dlm perut 2...ki3

Fezul Fadhley said...

ceh! igtkan dye... hahaha

Abang Stalker said...

aku atas ni bkn aku?


ntah cte spe la ni..hahaha ;))

canggih betul gn pemanggang elektrik ye.bgs le..klu gn dapur gas,sdr2 api da tggi kot. :P

slmt berpuasa,aisyah. :)

saiazuan said...

nyum2~ :)

kotak bulat said...

berdendam dgn ayam pulak.. eh, abis siapa 'aku' tu?

soooooour said...

aq bkn aq????hahaha..ngek!

amna said...

assalam :)
hehe.. kan best kalau masa pun ada pause-review mcm astro.. kalau la ada, mesti leh rewind n on kan pluge ^^ hehe
selamat berpuasa ari ke-3

ABU said...

hahahaa kelakar..btul ke ni..bangun2 dah kul 9..hahaahahaha ayam pung tak masak..lawak la..

Miz Novexx said...

kalau bukan kau, sapa lagi??? muahahahah

jom pegi bazaar kita cari ayam panggang nak??

khairul akmal azman said...

atleast nice try gak kan!

Anak Wak Mail said...

walaweh..gila lah buat ayam panggang!!hevakk2x..boleh lah aku order pasni kat kau..hehe..jangan buat muka tak puas hati kat aku ye..:P

lilypelangi said...

huhu . kesiannye la awk . camne ley tak perasan plug tak pasag? huhu

ain nadzirah said...

kalu aku dekat ats tue bukan ko..

abes siapa?? huaaa..

ayam panggangg!! yummy2

adan said...

dahsyat2.. ahahaha.. keburukan ipod terselah.. ahaha

Miss A said...

Okay,tak boleh blah! serius cakap,takkan pasal ayam panggang tak msak, trus fobia nk mkn ayam panggang.
ngeh,sedap lah.

takpe2,cube try buat lg skali,jgnlah pkre lme berulang lagi.take notes lah syg! <3

Happy fasting!

YOUsoF said...

LOL.. baru nak kasi nasihat sikit.. rupanya watak utama tu bukan kau da... ;D





baru semalm kawan akak aku bagi ayam panggang.. serius SEDDAP!

teha said...

waa.. sedap nye ayam panggang :)

pena said...

aish.. gelak sorang2x baca cerita ni.. hahaha..

GaRy™ said...

hahahaha... tido memang terbukti menghilangkan lapar!! XP

Aisyah Aina said...

EkaBukanMakcikKau: tu pon takut..kata rock..bhahaha


muhamad hanif: ye..cerita 'dia' memang tak best :D


nuyui a.k.a miss NUSHA: betul..memang bukan..haha


Syuxer: syuk satu-satunya orang yang faham cerita ni...memang khayalan je...


Nurnajwa: entah..mana aku tau 'aku' tu siapa...cuba kau kira daripada atas..kau orang ke berapa..haha :D


kotak bulat: tak tau tak tau..hahaha


Miz Novexx: siapa2 je..haha...jom2..tapi jangan beli ayam panggang boleh :D


Anak Wak Mail: ok2...tengok muka kau nanti aku sentiasa senyum je tau...hehe


lilypelangi: haha...bila lapar macam tu la jadinya....


ain nadzirah: cuba la teka siapa..kahkahkah


YOUsoF: bagi je la nasihat tu...entah2 satu hari nanti aku pon jadi macam 'aku' ni ke..haha...


GaRy™: betul2..fakta tu :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: hehe,akk dah terjatuh hati kat lagu tu lak skg..ngeh3..

alif haris said...

HAHAHAHHAHA ...lawak dow .. !
eleh ye la tu bukan kau konon .. hahha
ngaku je la tu ko ^^ :D

sifu im said...

hahaha btw ayam golek tu mmg x sdp tapi siyezz aku suka tonggeng ayam golek tu..berlemak doee..haha

Nurnajwa said...

Malas ahh, aku keciwa nihh T^T

Adam Idris said...

tengok gambar ayam tu bulan puasa ni...fuhhhhhhhhhh haha

mynameismy said...

lorh org lain ke igtkn kamu. giler kesian hehe

akoo pae said...

uuu ayam panggang~

memang 'tak sedap'.
haha

YOUsoF said...

heheh nasihat tak nasihat sangat la sebab aku ada pengalaman berkaitan suis² ni jugak.. nanti rajin aku cerita kat blog.. kalu rajin la..

WidadCutieyGirlZ StorY said...

pasal plug je kn..dah terbantutu semua nyer..heheh

cik sakdi said...

gile canggih kau! umah kau tu ade doremon pe banyak barang canggih? haha

Aisyah Aina said...

alif haris: betul la..aku tak sengal macam 'aku' tu..hahaha
aku mana ada barang2 canggih macam tu..aku tak kaya T_T


sifu im: takde kerja lain apa :D


Nurnajwa: aku pon tumpang sedih sekali :'(


YOUsoF: takpe2..kalau dah malas tu tak payah la buat2 rajin..hahaha...


cik sakdi: takde maknanya doraemon nak duduk rumah aku..haha

alif haris said...

hehe
yeke ..
okay la aku caya ..
nnt merajuk pulak die . ^^

KimiCnoL said...

fuh,siap tido bagai..aku rase ayam tue pon boleh siap panggang ko..hahahaha ;p
perempuan,tudung,puasa??

adwafarahin said...

perhh lapa tgk ayam tu eh -____-

muhamad hanif said...

updatelh weh !updatelh weh !updatelh weh !updatelh weh !updatelh weh !

[sutera kasih] said...

jadi siapala 'aku' tu?
takkan najwa kot haha :P

td terbaca najwa "ngumpat' header aisyah lawa hihi

taliff said...

Bagus....teruskan melupa meng"switch-on"kan apabila masak mengunakan barangan elektrik..hahaha

ain revival said...

kesian kat penjual ayam panggang tuh jadi mangsa panahan mata..hehhe

ain revival said...

kesian kat penjual ayam panggang tuh jadi mangsa panahan mata..hehhe

aleen aiden said...

muahaha,ini citer betul ke xbetul nih?bapak sadis berbuka pukul 9 oih...hu3

hawiz said...

betol ker nih?..hohoh

zati embong said...

hahahaha lawak gila.aduhlah,kesian org 2.dah fobia dgn ayam panggang