Saturday, June 11, 2011

Menyesalnya...Tak Nak !


Issshhhh! menyesal sepanjang cuti ni aku cakap nak sekolah nak sekolah nak sekolah....
Sekali nak dekat habis cuti pulak rasa macam malas nak pergi sekolah...
Rugi tak manfaatkan cuti ni betul-betul :(

Dulu kat rumah rasa macam bosan je takde kerja..
Dah la tak pergi jalan2...semua orang dalam rumah ni sibuk je memanjang...
* tapi aku cukup kasih sayang ok...jangan nak memandai *

Tiba-tiba duduk rumah rasa macam best pulak...
Boleh tidur lambat ngan bangun lambat...
Bangun-bangun je breakfast dah siap..haha...

Lagipun dah la aku tak basuh kasut sekolah lagi, tak jahit name tag kat tudung...
Selama ni letak pakai jarum je name tag tu...kalau kena jarum tu sakit whooaah...

Kerja sekolah yang bulan berapa entah sebelum exam dah siap ke belum aku pon tak tau....
Aku memang suka buat kerja sekolah bertangguh-tangguh...
Orang rajin la katakan memang macam tu....korang apa tau XD
Nasib baik tahun depan baru SPM..lambat lagi kot...bila-bila boleh belajar...kahkah...

Lagi satu paling aku benci sekolah tu sebab aku tak suka makanan kat kantin..tak sedap!
Tapi takkan nak cakap kat mak cik kantin " oit makcik, kenapa mak cik masak tak sedap"
Dah la kurang ajar lepas tu tak pasal-pasal kena baling ngan senduk makcik kantin nanti...

Aku tak tau la kenapa orang Melaka masak tak sedap....orang Johor kalau masak bukan main sedap lagi...bhahahaha
Cukup-cukup aku tak nak derhaka kat Melaka...tak pasal-pasal kena halau balik Johor...
Sorry orang Melaka! (^__^)

Cikgu Biology aku dah habis pantang ke belum entah...minta-minta belum lagi...
Sebelum exam dia cuti bersalin....best je tak belajar kat kelas paling boring tu...
Mengandung lah cikgu banyak kali : D

Senang cakap...
Aku tak berapa nak suka Form 4...tak best wa cakap lu...
Nasib baik ada Najwa yang selalu menceriakan hari-hari aku kat kelas : P



RINDU FORM 3! (T_T)
Aida( kembar aku), Najwa, Zulaikha, Sabrina, Aku, Nadhirah









p/s: entri budak sekolah memang la macam ni : D


OK, BYE!





102 comments:

muhamad hanif said...

kau sekolah lagi ?

AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH

pena said...

eh.. betul2x seiras..

konklusinya, hargai la cuti panjang anda... hehe.. =)

suha said...

hehe takpe,kakak tua ni paham dik (^_^)

adib syazwan said...

hahaha!!!!!budak sekolah!!!kahkahkah!!!!=P

Pijahh' de-Arr said...

adeq yahh..~~

carilah kenikmatan form 4

nawal addina said...

haha , f3 time paling syok ! ^^

Aisyah Aina said...

hanif: aku memang muda..bukan macam kau dah tua...haha

Aisyah Aina said...

pena: yep...rugi tak hargai betul2 cuti ni :'(

Aisyah Aina said...

suha: nasib baik kakak tua paham adik muda ni..hahahahaha XD

Aisyah Aina said...

adib: hishh! diam la...lebih baik jadi budak sekolah daripada jadi budak gila bloglist...kahkahkah

Aisyah Aina said...

Pijahh: mungkin dah form 5 nanti baru tau kot nikmatnya form 4 ni...hehe :P

Aisyah Aina said...

nawal: yes! betul kan...kamu sangat memahami :D

Syuxer said...

form 4 neh rileks dulu..nakal2 dulu..nanti masuk form 5 baru serius k..:)

apapun welcome back to school..:)

cucu umie said...

cept ah blik johor..lepak2 kt johor memang masyuk tu..huhuhu btw, xbek ckap mcm tu kat cikgu biology sebb ayie paling suka biology kot..hohoh n one more thing dripada form4 nie ah kne struggle kalo tak grenty mase form 5 nty menyesal..huhu

khairul akmal azman said...

kay rindu zaman2 sekolah ni..
hehe..

kalo blh la undur mase..

Mohd Nor Quiyyum said...

zaman gua sekolah gua minat kimia sbb cikgu dia comel n selalu mengandung.. keh4

ABU said...

siapknla kerja sekolah tu dulu sblom abis cuti..:)

tia @ Ini Kisah Tia said...

bhahahaa . seriusly , Tia tak rindu nak pergi sekolah lagik .. for its kinda boringggg ;)

Aisyah Aina said...

Syuxer: form 4 ni kena rehat2 dulu kan..hahaha...
thanks!

Aisyah Aina said...

ayie: johor best! hehe...maybe cikgu Bio ayie ajar best kot...
kena hargai Form 4 ni betul2 lepas ni :D

Aisyah Aina said...

kay: kay nak jadi budak2 balik ke? tak payah la..hahaha

Aisyah Aina said...

Mohd Nor Quiyyum: belajar ke tengok cikgu ni..hahaha...selalu mengandung tu yang tak tahan

Aisyah Aina said...

ABU: ok2...banyak lagi masa ni nak buat...kahkah
tinggal sehari je cuti :(

Aisyah Aina said...

tia: yes! memang boring...tapi ramai cakap rindu sekolah...

JIJI YU said...

ko mintak cikgu ko berpantang setahun ke weyh

Hans said...

orang melaka masak tak sedap ke?
ku makan dulu sedap jer
tapi kena pandai cari la

Maharaja Lawak Episod 11

alif haris said...

hahaha .. ade ke suh cegu tu mengandung byk2 .. mentag2 lah suke xde kelas .. haha:D

Aisyah Aina said...

JIJI: haha..boleh jugak...kalau dia nak :D

Aisyah Aina said...

Hans: ye la kot kena pandai cari tapi memang 80% masak tak sedap..kahkah XD

Aisyah Aina said...

alif: cikgu tu lagi suka tau mengandung banyak2...hahahaha

alif haris said...

hahah .. yeke .. rakusnya !

Aisyah Aina said...

hahaha..jahat gila kutuk cikgu aku...bagi tau dia hari isnin ni :D

alif haris said...

hak4 ~ .. bg tawu jew lah .. tak kesah lalala:D

Aisyah Aina said...

ok2..takpe2...cikgu tu ada blog tau...nanti suruh dia pergi blog kau :P

alif haris said...

hiks3 .. yeke .. bagus2 .. boleh naikkan traffic blog sy .. :D

kotak bulat said...

ad beza plak ye org melaka msk xsdap.. sdap laa~ *org melaka ni* hahaha..
selamat kmbali ke skola..
kt fb penuh bdk sekolah merungut xnk sekola..msa cuti merungut bosan.. macam2.. hehehe

Schubert Serenade said...

erkk...aina, trust me, once u dah habis sekolah nanti..u will miss all those sekolah things ok!!so jgn merungut!hehe:)

Aisyah Aina said...

alif: isssh! tak nak kalah ye...lempang nak? hahahaha

Aisyah Aina said...

kotak bulat: laaaa...orang Melaka rupanya...sorry!haha...
budak2 sekolah memang macam tu :D

Aisyah Aina said...

Schubert Serenade: hehe...ramai cakap macam tu...lepas ni tak nak merungut dah :P

Miss Xyz =) said...

cutenye akak Aisyah.. hahaha.. tula psl.. cuti ni mmg best.. asyik2 blogging je keje kite.. hihihih :D

HonEyBuNNy said...

haipppp...

jangan malas2.....lusa dah sekolah kan..hehe...

khairul akmal azman said...

zaman2 sekolah2..
nampak nerd je semua muke..

Aisyah Aina said...

Miss Xyz: cute? haha..memang cute pon XD
tu la blogging je kerja :)

Aisyah Aina said...

HonEy: haha..lagi la malas bila teringat lusa nak sekolah....

Aisyah Aina said...

kay: kay kan memang nerd ngan poyo...kahkah...biasa la budak2 lagi..dah besar baru sedar dia nerd :D

adwafarahin said...

aina jgn mls2 g skolah yep! hehe

slmt kembali ke sekolah :)

raihana said...

orang melaka ke orang johor ke due2 maak tak sedap..HAHAHAHA
=P

amna said...

salamualaik..

dah dah.. nak tak nak kena naik sekolah juga. nak spm tahun depan kan?? hahaha ;D
esok pagi jangan bangun lewat, basuh siap2 kasut tu ye.. hehe ^^ study bia molek~

najihah sahami said...

mak ai..bnyk giler lom selesai. haha

Ct Aja said...

hi3... selamat bersekolah kembali...

Scya Lollita said...

cik rindu zaman form 1 2 3 4 5 tp xnak balik skoleh hek2

Nurnajwa said...

Bhaha, hritu CYY nk pegi sekolah XD

*jup nk ktwe lg*
HAHAHAHAHAHAHAHA~

"Mengandung lah cikgu banyak kali :D"

Bpakla kau igt ckgu tu kilang anak ape -- Hahhaahha, skit perot aku ktwe.

Ehhh, aku menceriakan kau hari2? Haa ye la, dgn berkomplot dgn clssmate lain ktuk aku -- Kau mmg hebat tang tu. Ohhh myyy, besok dh jumpa kau, yayyyyy! Esk aku dtg awal ok ;>

Aisyah Aina said...

adwa: haha...tak boleh..malas jugak :D
terima kasih...

Aisyah Aina said...

raihana: melaka je tak sedap..johor sedap la...haha...habis tu orang mana yang masak sedap??

Aisyah Aina said...

amna: tahun depan lambat lagi la..haha..
dah basuh :D

Aisyah Aina said...

najihah: biasa la...orang rajin memang macam ni...suka buat kerja lambat2...hahahaha

Aisyah Aina said...

Ct Aja: terima kasih ^__^

Aisyah Aina said...

Scya: haha...rindu suasana je kan...tak rindu nak belajar...bosan!

Aisyah Aina said...

Najwa: tu la....menyesal weyy T_T

cikgu tu kalau boleh mesti nak mengandung tiap tahun....mampu je kot...kahkahkah

ye la gurau2 manja je..hahaha...kau datang awal tapi aku datang lambat :P

lilypelangi said...

selamat kembali ke sekolah ye adik ;)

Hans said...

hahaha
nasib gua pandai cari tempat makan sedap2 dkt melaka

Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

Aisyah Aina said...

lilypelangi: thanks...kalau boleh tak nak kembali ke sekolah pon :D

Aisyah Aina said...

Hans: memang pandai...macam mana cari? pakai GPS ye? hahaha

miss.Addin said...

serius u will miss that ! :)

& dulu orang kata time form 4 time 'honeymoon' HAHA

Aisyah Aina said...

miss.Addin: yep! mesti akan rindu...hehe
tu la dorang...honeymoon la sangat kan...nanti dah form 4 menyesal tak sudah :)

saiazuan said...

selamat kembali ke alam persekolahan..hhee

alif haris said...

hahahahahha !! bengang ?? hiks~ :D

shazika said...

study rajin2 :)

amir aizat said...

goodluck study!

Ain Zulaikha said...

cuti dah habis kenalah gi sekolah.. hehe selalu nya mmg gitu, bila cuti nak sekolah, bila sekolah nak cuti.. then menyesal.. :) takpe... nanti dah habis sekolah nanti kan, mesti rasa nak sekolah balik tau.. hehe

Hans said...

hahh
itulah pentingnya English education
:-)

Juvana Episod 8

Aisyah Aina said...

saiazuan: terima kasih :)

Aisyah Aina said...

alif: tak bengang...suka sangat...hehe ^_^

Aisyah Aina said...

shazika: thanks....memang selalu rajin pun...hahaha

Aisyah Aina said...

Ain: hehe....memang menyesal -_-'

Aisyah Aina said...

Hans: haha...penting sangat ke?? macam tak ada kena mengena je....kahkahkah XD

Aisyah Aina said...

amir aizat: thanks :D

ABU said...

:D
btw aku tak gila ok hahahaha

Aisyah Aina said...

sini aku bagi pelempang biar jadi gila...hahaha XD

Schubert Serenade said...

selamat bersekolah semula....:))

Bella Bell said...

selamat kembali ke sekolah la ea adik :D

Anak Wak Mail said...

tu la dia..bila dah bagi cuti nak sekolah..bila bagi sekolah nak cuti..hehe..=)

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

kim salam dekat 22 blah tu yer.. hee~

~~Ticer Wann~~ said...

rasanya semua students memang macam ni... bukan students je cegu macam Ticer pun liat je nak ke sekolah.. ihiks...

jemput ke blog
Terharu sehingga rasa nak menitiskan air mata syahdu

echaRierie said...

hahaha..
jan mls..kena blaja awl2..haha..
walhal akk pun dulu suka bertangguh2..haha ~

Jiejah Gorjes said...

hahahaah dak tecik ghuper nyee amboiiiiii form 4 tak syok ek dushhh!!! form 4 la bes..tahun tuk honeymoon nt masuk form 5 dah tak leh honey go to moon lg dah oteh!!! :p

Miss A said...

welcome back to scholl,dear.Lama tak tgk blog Aisyah ni.Rindu lah kat Aisyah comeyh :)

Aisyah Aina said...

Schubert Serenade: terima kasih...sudah selamat bersekolah 2 hari....hehe

Aisyah Aina said...

Bella Bell: thanks! jeles dengan orang dah tak sekolah ni :)

Aisyah Aina said...

Anak Wak Mail: tu la tak pernah nak bersyukur..kan dah menyesal :(

Aisyah Aina said...

Azroy: ye! suka ea kau...haha XD

Aisyah Aina said...

~~Ticer Wann~~: best la dapat cikgu macam ticer...haha...

Aisyah Aina said...

echaRierie: hehe...sama la kita kan...budak rajin memang suka bertangguh! :P

Aisyah Aina said...

Jiejah Gorjes: honeymoon ke...macam tak je...seksa kot...haha

Aisyah Aina said...

Miss A: thanks singgah...comel ke..hehe...Miss A lagi comel ^__^

Anonymous said...

ha3..sengal je..tp lau ckgu bio msuk pown..dye ajr bkn pham arn..ha3..tp wey mknan kntin mang xsdap..ta pape je..sory..tp bab suh ckgu pregnant bnyk kaly ite skong..

Aisyah Aina said...

Anonymous: makanan memang tak sedap...air milo je sedap....haha....suka ye kau kalau cikgu mengandung banyak kali....pemalas! kahkah

Nurnajwa said...

AKU KOMEN SINI NAK JADIKAN SERATUS. Hahahahahhaha XD

Aisyah Aina said...

cehh! sengal je kau....nak jadi perasmi la konon :P

hafiz hafizol said...

Banyaknya KOmen???? *pengsan

Aisyah Aina said...

hafiz hafizol: haha..jangan pengsan kat sini...HH kan retiss XD