Wednesday, June 8, 2011

Nak Pergi Nak Pergi ! :'(


Bosan gila cuti ni duduk rumah je...
Aku nak pergi sekolah! tak kira la esok aku nak datang sekolah jugak walaupun takde siapa kat sana : D

Cuti ni ramai kan buat kenduri kahwin...
Dekat blog orang lain pon selalu aku baca dia pergi kenduri kahwin anak mak cik dia la, jiran depan belakang kiri kanan rumah dia la....semua dia bantai pergi walaupun tak dijemput...

Jeles aku macam ni....
Aku nak pergi jugak kenduri kahwin!
Dah lama tak pergi...
Last pergi kenduri kahwin kawan aku punya kakak....time tu pergi dengan budak perasan comel ni....
Tu pon dah lama dah...
Rindu la nak makan nasi minyak, ayam masak merah, daging masak ________ *tak tau*
Paling aku suka ambil papadom yang petak tu banyak-banyak....
Sedap gila whoaah...time kecik2 aku  ingat tu keropok Bika rupanya bukan...
Meleleh air liur kat keyboard ni XD

Tapi aku tak suka kalau baru datang je mesti dah ramai orang..
Mula la aku malu-malu nak ambil makanan....
Lagi2 nak tambah kalau lauk tu sedap....jangan harap aku nak ambil lagi...
Makan pon sopan sampai mak cik meja depan puji anak dara siapa la tu..hahaha..
Cuba kalau kat rumah...amek kau makan tak sopan langsung *ke aku sorang je yang macam ni*

Aku suka time nak balik tu orang bagi gula-gula....
Nak-nak ada cadbury choclairs...sedap!
Ada tu yang kedekut bagi gula-gula apa entah yang tak pernah aku jumpa....
Mana la dorang beli tu...mesti nak cari yang murah2 je kan :P kahkah...

Dah la aku tak sabar nak bangun pagi-pagi esok nak cari rumah orang yang ada buat kenduri kahwin...
Biar la dia tak jemput aku...aku datang bukan dia tau pon...haha

p/s : ada siapa yang nak kahwin tapi belum bagi kad kahwin lagi kat aku?? sila bagi
        secepat mungkin ^_^

OK, BYE!



91 comments:

kotak bulat said...

suka papadom petak2?
kb suka papadom bulat sebab lg sedap... hahaha

ABU said...

tenga musim kenduri kawin ni..bnykla dapat bunga telor kekekeke..

muhamad hanif said...

kau tau malu ? pffffttt..


HHAHAHAHAHAHAHHAHA

cik sakdi said...

ah kau dok umah je. bertasbih. Hehe

Miss Xyz =) said...

yup, gula-gula mmg sedap..

Aisyah Aina said...

kotak bulat: tu pon sedap jugak...asalkan papadom semua telan je...haha

amna said...

nak p sekula bt gapo.. bek duk ruma tolg saya kait buah kt kebun meh cik aisyah ;D

Aisyah Aina said...

ABU: kalau asyik dapat telur je bosan...dah la tak sedap :D

JIJI YU said...

aku amcam taknak komen je..eheh..dah ko cakap orang gile..

Aisyah Aina said...

hanif: tak tau! tak tau! apa tu?
makanan ke? kahkahkah

Aisyah Aina said...

cik sakdi: ehem2...biasa la...orang baik memang macam ni :D

Aisyah Aina said...

Miss Xyz: yep! sedap kan...kalau boleh nak ambil banyak2 tapi kenduri orang pulak....hehe

Aisyah Aina said...

amna: jom2...haha...sekolah best...kita kena rajin menuntut ilmu...hahahaha
tetiba rajin!

Aisyah Aina said...

JIJI: tak payah la...haha...lepas ni tak dah :)

nas said...

amboi... suke ek pergi kenduri kawen..
hehehe
baguslah...
dapat lihat kawan2 atau sedara mara yg sudah berpunya da :))

Miss A said...

Papadom vs kopok Bika.So sweet lah you ni.Hihi He eh,kite sme nasib lah.Miss A pun dah lame tak pergi wedding2 org.Org ajak,tapi slalu tak pergi.Hisshh,ruginye tak pegi.Pdn muke kat saya XD

Mohd Nor Quiyyum said...

cuti bez! leh mkn nasi minyak bnyk :)

Aisyah Aina said...

nas: haha...bukan suka tapi jeles :P

Aisyah Aina said...

Miss A: tu la...padahal ada je jiran buat kenduri...cuma malas je nak pergi kan :)

Aisyah Aina said...

Mohd Nor Quiyyum: tapi kalau cuti duduk rumah je mana nak dapat makan nasi minyak :(

Hans said...

dah jemu makan nasi kenduri
hari2 kenduri

Drama Bersiri Ana Lu'lu

adib syazwan said...

xsenonoh!basuh keyboard tu cepat!hahahahaha!!!!!!!!!!!

Aisyah Aina said...

Hans: selalu makan memang la jemu..ni kita yang dah lama tak makan..kempunan ni :'(

Aisyah Aina said...

adib: hahaha...biar la...bukan keyboard adib XD

tia @ Ini Kisah Tia said...

haha . rakusss . ngeee . oh , Tia pun suka gula2 tuuu . mintak banyak2 . bhahahahaaa ;)

Tia Tak Berlenggang Bila Blogwalking

ain nadzirah said...

kemain ag die nk pergi kenduri kawen eyh.

hehe..boleh plak nk pergi even x di jemput...

Mehmed - said...

pergi je melantak rumah org kawin, nama pin kenduri.tapi sebenarnya haram tau..Ahaks!

Bella Bell said...

saya tak suka p kenduri kahwin. tak tahu la kenapa.. hehehe!!~

M Fizan said...

jom kita g kenduri kawin :)

bunga said...

bunga xsuka sangat p kenduri..ramai org..hehe..tapi mmg terpaksa p.,.

cantekk said...

sama la, da lama tak pegi knduri... jemputan byk, tp sabtu ahad kje, so... mcm da takde istilah gi kenduri kawen lam kamus ;-D

echaRierie said...

smgt nk pg skola ea..
hehe ~

Aisyah Aina said...

Tia: memang pun...tapi hati2 kang sakit gigi pulak :D

Aisyah Aina said...

ain: biasa la orang tak tau malu ni kan...memang macam ni...haha

Aisyah Aina said...

Mehmed: haha...ye la haram...lupa pulak...tak jadi pergi la

Aisyah Aina said...

Bella Bell: kalau Bella kahwin nak buat kenduri tak? hehe

Aisyah Aina said...

M Fizan: jom2...dekat mana? hahaha

Aisyah Aina said...

bunga: yup! kadang2 rimas...dengan lagu yang kuat lagi

Aisyah Aina said...

cantekk: takpe2...tak payah pergi...kenduri kahwin sendiri nanti baru pergi XD

Aisyah Aina said...

echa: semangat betul tau ! dah lama tak belajar ni...kat rumah on9 je :)

miss.Addin said...

g rumah kerja kahwin la best kan :) makan sedap !

Amni said...

serius cuti sekolah ni banyak giler undangan kawen. Tp tak dpt nak pegi semua. Mana tak nya. Ada yg sama tarikh la.. Haa... Suka tgk majlis org. Tgk pelamin, tgk pengantin. Jeles je! Rs nak kawen jugak. Ahaks!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

akk nak kawen tp lom tau bila lg..heheh..

p/s: botak ke??hekhek..

adwafarahin said...

x berpeluang pegi kenduri kawen lg nie
loser btl la dok UKM x klua2 hahaa

Aisyah Aina said...

miss Addin: memang sedap! makan tak puas :)

Aisyah Aina said...

Amni: memang ramai orang kahwin time cuti ni...amni kahwin cepat2...nanti jangan lupa jemput tau...haha

Aisyah Aina said...

nuyui: tak sabar nak kahwin la tu...hehe

hahahaha...jangan cakap kat sini...malu! XD
cett! tak botak la...

Aisyah Aina said...

adwa: kesian kak adwa....takpe2 dah shopping kan ari tu lagi best...kenduri bukan best pon :P

khairul akmal azman said...

nk mkan free la ni yer..
kay lambt lg kawen..

Syuxer said...

hahahah selamba badak je ko nak masuk kenduri kawen orang yang x dikenali..

watla kenduri kahwin diri sendiri..jemput mak ayah je..pahtu makan sama2..;p

Aisyah Aina said...

kay: ye le...jimat tak payah masak :)
kenapa lambat lagi kahwin? haha

Aisyah Aina said...

Syuxer: haha...tak jadi la...nanti tak pasal2 kena halau pulak :D

kita budak2 lagi la..kahkah XD

hawiz said...

kawen?..wow...hehe

Hans said...

hahahaha
patutlah
macam saya nih
nasi tu sedap pun dah rasa xsedap
jemu punya pasal

Filem KL Gangster

khairul akmal azman said...

kay nak keje n kumpul aset byk2 dlu

Aisyah Aina said...

hawiz: kenapa? nak kawen jugak ke? haha

Aisyah Aina said...

Hans: lain kali kalau dah jemu hulur2 la sikit kat sini :P

Aisyah Aina said...

kay: ye la...nanti anak bini nak makan apa ye tak...pergi kerja rajin2 nanti cepat kaya..kahkah

nawal addina said...

haha , kite same ! nak gi jugak !!

nak sweet . hee ~

Pijahh' de-Arr said...

kenduri..jemu hohoo..~~

adeq bila nk muat kenduri e r.k=)

Jiejah Gorjes said...

tips: nxt time nak pergi kenduri kawen bace kad jemputan dia dulu, tgk dia tulih jemputan/jamuan mkn tu kul bape kalo kul 12 tgh ari pasti kan jam 11:30pg tu dah siap2 dah gerak ke sana so anda akan jadi la org pertama, tetamu x ramai parking pun senang :p

Nurnajwa said...

Amboiiiiiiiiiii, budak perasan comel eh? Takpe takpe ><

Hahahaha XD

cucu umie said...

haha..cept2 vlik sekolah..agpon tinggl bpe hari jer lgkan nak blik sekolah..relax ah..heheh

Aisyah Aina said...

nawal: hehe...kita memang macam budak2....gula2!

Aisyah Aina said...

Pijahh: kanak2 riang lagi la...tunggu la bila2 nanti...hahaha

Aisyah Aina said...

Jiejah: tips yang berguna..lepas ni nak ikut tips tu :)

Aisyah Aina said...

Najwa: hahaha...ye la ye la kau tak perasan pon...kau memang comel XD

Aisyah Aina said...

ayie: tak boleh rilek...tengah semangat ni...haha

Azroy Kassim said...

Buncit.. Buncit.. Haha

Aisyah Aina said...

cett! buncit dengan nasi minyak...hahaha...roy buncit tak? XD

Rollo De Pelicula said...

esok kenduri lagi
harap2 lauk kenduri dia lobster dengan sotong
ekekekek


Review Filem KL Gangster

taliff said...

Takde jemputan pun untuk kenduri kawen cuti ni....sedih~~~tak dapat nak merasa ....hu hu hu

IFA Athirah said...

ak xde pun org ajk gi kenduri kawen!wuuu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

cik azeya said...

ahaha. nanti awk datanglah saye kawen. saye bagi awk gula gula hacks 2 biji, ^^

pena said...

haha..
betul la, papadom yang petak tu sama dengan keropok bika..

sekarang ni kenduri kahwin dah jarang dapat bunga telur kan? selalu orang bagi gula-gula..

saiazuan said...

haha wat la sometin yg best cuti2 ni...

y-A-n-A said...

Boleh pulak macam tu. haha! da tiap2 minggu asyik g rumah orang kahwin, terasa bosan da.. hehe

Aisyah Aina said...

taliff: haha..sama la...duduk rumah je jawabnya :)

IFA: hehe...takpe2...

Aisyah Aina said...

cik azeya: gula2 hacks je? hehe...boleh la!

pena: telur dah mahal kot...gula2 kan murah..hahaha

Aisyah Aina said...

saiazuan: nak buat ape? duduk rumah je kot yang best :D

yAnA: biasa la tu...selalu pergi kan..tekak pun tak boleh nak terima nasi minyak dah XD

alif haris said...

eh cuti la best ... boleh tido puas2 haha :D

Aisyah Aina said...

hahaha...memang la best tapi asyik tidur je bosan jugak :P

alif haris said...

haha klu bosan pegi la pangkor .. nnt jupe pakwe hensem .. haha~

Aisyah Aina said...

tak nak la...nanti fon masuk dalam laut jugak...hahaha..takde duit nak beli baru XD

alif haris said...

ambooi perli nmpak ... hak3 ! :D

hana sudradjat said...

papadom memang sedap!!! :D SAYA PUN DH LAMA X GI KENDURI KAHWIN T.T

ABU said...

tak sedap ke telor hahahaha

Aisyah Aina said...

alif: hehe...terasa ke? :)

Aisyah Aina said...

hana: yes! ramai jugak yang dah lama tak pergi kan...ingatkan kita sorang je..haha

Aisyah Aina said...

ABU: tak..hahaha...sedap la jugak tapi dah jemu :P

z a z a said...

sekolah dah nak start :O