Monday, June 6, 2011

Saya Orang Hutan!


Sekarang maybe aku dah tak macam dulu selalu nak hapdet blog ni je...
Tak tau kenapa macam malas je rasa....
Aku lebih suka jalan2 kat blog orang baca entri dia ngan komen2....
So kena taip cepat2 ni sebab tahap kerajinan aku cuma ada 5 minit...kahkah...

Ok2 hari ni aku nak cakap pasal benda yang aku tak pernah buat selama 16 tahun aku hidup kat dunia ni...
Well, hidup aku ni umpama orang utan yang duduk kat hutan tapi aku maju sikit la...haha


Naik roller coaster.
Aku tak tau kenapa aku tak pernah naik benda alah ni....abang ngan akak aku semua pernah naik....bukan sebab aku takut ke apa tapi tak tau la kenapa...selalu tengok kat tv macam best je...ada yang pening kepala la nak muntah la...issshh! macam2....biarlah lagi pun aku tak teringin pun nak naik...tak best! naik tu kang tak pasal2 mati...hahahaha...
makan keropok roller coaster lagi sedap! :)
SYOK KE NAIK ROLLER COASTER NI ?

Makan gulai tempoyak.
Aku tak tau apa masalah aku...tapi mesti ada yang tak pernah makan jugak kan?? jangan nak nipu! hehe...aku tak tau benda ni sedap ke tak tapi aku tengok macam nak muntah je...emak aku pun tak pernah nak masak benda ni...entah-entah dia pon tak pernah makan...haha XD...nak mintak la dia masak gulai tempoyak esok...jangan harap! :'(
SEDAP KE MAKANAN NI ?

Tengok cerita Harry Potter.
Yeah! ramai gila kot suka cerita ni....tapi aku tak mungkin akan suka...tengok pon tak pernah....aku tak tau cerita ni pasal apa siapa pelakon dia siapa pengarah dia dan siapa...errkkk! apa lagi ea??? serba serbi la tak tau! ada sedikit penipuan di situ....haha...
aku bukan macam seorang budak ni nak minat cerita macam tu...huh! kalau dia cerita kat kelas pasal harry potter ni satu benda pun aku tak faham...belajar lagi bagus *aku memang rajin* : D
BEST KE CERITA NI ?

Gelak time kumpulan Jambu perform.
Kenapa tiba2 ni pon termasuk dalam list...haha...tapi memang aku tak suka la tengok kumpulan Jambu apatah lagi nak gelak...kenapa ramai sangat suka dorang ni??? time dia buat lawak je aku macam eeuwwww gelinya tak tau nak cakap apa dah....lawak bodoh! janganlah dorang jadi juara ML....aku rasa AMIR lagi lawak...kahkah....*AMIR? OMG! haaa~       -_-' * 
LAWAK KE KUMPULAN JAMBU NI ?


Aku malas nak bagi banyak2 nanti nampak sangat aku ni memang duduk hutan....
Terima dan bersyukur je la dengan cara hidup aku yang kehutanan ni...haha

Dia kawan baik saya! : P


p/s : nawal! kita dah hapdet....dah ada entri baru....baca la baca la....haha XD

OK, BYE!



63 comments:

nawal addina said...

haha , tak naik pon tape roller tu . takot !! -.-

akhirnya , hupdate jugak ! :)

Miss A said...

hahaha,funny gila!Miss A penah gak naik roller coster,pastuh dah insap,tanak naik dah..takut,seriau!

Aisyah Aina said...

nawal: haha...dah la tak best!

ni hapdet sebab terpaksa..hehe :)

Aisyah Aina said...

Miss A: seksa je naik tu...tak nak try naik la...takut je...

adib syazwan said...

hahaha!orang utan memang sifatnye lain dari manusia..pas 2 terbalik semua..yg bes kate xbes..huahuahua!...=P

Bella Bell said...

roller coaster tu tak pernah naik..jadi tak tahu best ke tak.. hehehe!!~


makan gulai tempoyak= sangat sedap! my peberet kot.. hehhe!!~

harry potter= tak pernah miss tengok setiap cerita dia.. sangat best! hehe. tapi kena tengok semua baru paham.. :)

kumpulan jambu= kadang2 kelakar, kadang2 macam tak kelakar.. tapi saya suka SEPAH.. haha!!~


^__^v

muhamad hanif said...

kuhkuhkuh !!


dasar orAng utan..


lallalalalal ;)



aku pun mcm tak pernah jugak *

Aisyah Aina said...

adib: kurang ajar la...orang utan pun ada perasaan tau...haha...dah memang tak best kan....

Aisyah Aina said...

Bella Bell: hehe...sama la kita tak pernah naik....sepah memang best kan....bukan macam Jambu :P

Aisyah Aina said...

hanif: aku bangga tau jadi orang utan....haha...kau pun orang utan jugak...sedar diri tu sikit...kahkahkah XD

ejulz said...

jom panjat pokok.. haHa :P

rara pinkmafia said...

roller coster besh.try lah naik.

Aisyah Aina said...

ejulz: jom2...kalau jatuh macam mana? haha

Aisyah Aina said...

rara: kat mana nak naik...kat Melaka ni takde la...kena pergi holiday ni :)

Miss Xyz =) said...

wow! comelnye kwn akak! hahaa.. saya dulu kecik2 teringin nk naik roller coster (tau, ejaan sengaja disalahkan) tp apakan daya tak cukup ketinggian.. hahahaha.. nk naikla klu ada masa.. hehehe

khairul akmal azman said...

gulai tempoyak n jambu..
2 bende tu kay suke..
jambu mmg klaka..
even muke dowang xde package.
tp de talent.

ABU said...

gulai tempoyak aku tak pernah makan..btw, tempoyak tu apa? :D

HP wajib tengok, skung tenga baca buku dia..gigih..

roller coaster..jom sini dtng subang..:D

GaRy™ said...

alamak~...apesal x minat harry potter?... huuu...huuu...

Aisyah Aina said...

Miss XYZ: memang comel...kawan baik tu....hehe...takpe2 nanti dah tinggi baru naik...

Aisyah Aina said...

kay: jambu?? haha....tak lawak langsung....huh!

Aisyah Aina said...

ABU: tah le...tapi tak silap buat daripada durian...
rajin betul baca buku dia....dah la boring....
nak gi subang! nak gi subang! haha

Aisyah Aina said...

Gary: tak tengok daripada awal tu la tak suka kot...kalau follow cerita tu maybe lama2 mesti suka tapi malas nak tengok...hehe :)

Syahirah Suhaili said...

hekhek..nape xnak try naek roller coaster? hehe..bez kot..haha,dpt release tension..haha..gulai tempoyak sedap..ngee..adiela suka! hehe..harry potter bez,tapi yang movie laz dy mcm xbez sgat je -.-'

echaRierie said...

keke..adik nawal tue yg suh update ea..tape2 ada kerajinan kat situ..hehe..
btw, roller costa best tau..
tryla nek skali..hehe :)

Aisyah Aina said...

Syahirah: bukan tak nak try...nak jumpa benda tu pun susah...haha...
ramai cakap sedap...ni yang nak rasa ni!

Aisyah Aina said...

echa: hehe...nawal tak sabar nak komen la tu...haha...memang rajin...

jom try sama2 nak? XD

cucu umie said...

ayie mmeang xsuka gulai tempoyak..haha yang lain pernah bt..hehe

pingu_kecik said...

oke, kite same..tak penah naek roller coaster..dan tak pernah bercita-cita nak naek pun! TAKOT!hehe..

Aisyah Aina said...

ayie: sama2...tengok pon tak selera kan...

Aisyah Aina said...

pingu: tengok pon dah takut kan...lebih baik bercita-cita nak jadi doktor...kahkah XD

Nurnajwa said...

Hahahahhaha, ade buda tu ta pena naik Roller Coaster, ta pena mkn gulai tempoyak, ta pena tgk cte Harry Potter, ta pena gelak time Jambu perform. Sape ehh? ~XD

Ehhhh, sape yg anda mksudkn 'aku bukan macam seorang budak ni nak minat cerita macam tu'? Ehemmmmmmmm T^T

HEADER BLOG ANDA LAWAAAAAAA ><

Aisyah Aina said...

ye la...aku jeles ngan kau...semua kau pernah buat....aku orang hutan :'(

siapa lagi kalau bukan budak tu...alahhh! Najwa ngok ngek...hahaha....aku pernah dengar kau cerita2 ngan Leka...sepatah haram aku tak tau pape (T_T)

tengok la tuan dia lawa jugak..kahkah...penat dowh buat header tu...macam haram je first time try buat...

ABU said...

:D

Aisyah Aina said...

kenapa ABU?? nak bawa kita naik roller coaster ke? haha...ataupun nak bacakan buku Harry Potter? XD

miss.Addin said...

wahaha roller coaster sy pun tak berani nak naik :p

Aisyah Aina said...

haha...sama la...jangan naik kalau tak berani..kang kena heart attack *tetiba :)

miss lady said...

haha klaka la aisyah ni..
kim salam kat kawan baik tu ye.. hehe

M Fizan said...

btol2..my dad pn ske jambu..but i just hate it..lawak budak2 yg nmpk mmprbodohkn diri..huhu

Ain Zulaikha said...

jambu best apa? hehehhe

cekodok said...

comel siot kwn baek ko tuh....haqhaqhaq

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Gua dh hidup 24thn tp gua pn x pernah rasa semua tu. Adakah gua juga seperti orang utan? Haha

Aisyah Aina said...

miss lady: kelakar ke? haha...dia kirim salam balik :)

Aisyah Aina said...

M Fizan: yes! sangat bodoh! kahkah

Aisyah Aina said...

Ain: best? hmmm...tapi tengok dorang macam rasa menyampah je -_-'

Aisyah Aina said...

cekodok: memang comel! macam aku jugak...haha

Aisyah Aina said...

roy: lagi lama hidup 24 tahun...aku ada geng la....haha...jom duduk hutan! XD

amna said...

ruginya tak naik ollercoaster. awak x pernah naik. saya rasa bila dah cuba sekali, mesti gian nak lagi!! ahaha.. takat makan kopok ape nikmatnya cik aisyah aina :) tehee

Ini Kisah Tia said...

kita sama yang pertama okey . haha XD

Entri Apa Ni?

bunga said...

hahahhaha..sokong jozan.sepah..haha..tiba2 jer masuk nama diorang..haaa

misz sheyla said...

tempoyak sangat sedap okey....wat pedas2...perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

cik sakdi said...

setakat roller coaster, aku dah naik 4 kali. haha

Aisyah Aina said...

amna: naik sekali je terus nak naik 100 kali nanti kan...haha...keropok dia sedap...nikmat betul:P

Aisyah Aina said...

Tia: kita sama jugak...orang hutan bukan orang utan tau...hehe :)

Aisyah Aina said...

bunga: jozan ngan sepah memang terbaik....lawak gila kan....jambu boleh blah...kahkah

Aisyah Aina said...

misz sheyla: masakkan la...nak rasa!

Aisyah Aina said...

cik sakdi: tak jeles pon...huahua...pergi tak ajak...nak syok sorang2 je :D

aqmalazmi said...

sama lah..btw adekah aku juga org hutan?? HUWAAA
hahahahahhahahah

Aisyah Aina said...

haha...kita sama spesis la...jom sama-sama majukan masyarakat hutan XD

fatin inara said...

org utan mmng mcm tu :) , btw
org utan comel ape :P
** aq ta sangke aq akn cakap mcm tu
--''

adwafarahin said...

org utan da maju la skrng aina
hahaha

gulai tempoyak tu mmg sodap aina cube la :)

Aisyah Aina said...

nara: kau nak cakap aku comel le tu...cakap je la jangan malu2..haha

Aisyah Aina said...

adwa: ye dorang lagi maju daripada orang bandar..haha

kak adwa tolong masakkan la...mesti sedap..hehe

aziraazrin said...

heiya .
kenape rase macam sama dengan aku aper yang kau tulis nih ?

roller coaster : tautakper tak penah naik . tapi teringin sangat ouh .

gulai tempoyak : tautakper . tapi mak aku tak tau masak menatang tuhh .

harry potter : seriously , tak minat langsong . stakat pelakon tuhh tau larr .

kumpulan jambu : exactly . tak lawak langsong . menyampahh gilaaa ah . tapi , amir lagi menyampah kot . hahahah .

p/s : akukau takper kan ?