Friday, June 3, 2011

London best! Takkan Lupa Sampai Bila-Bila...

FYI semalam buat kali pertamanya aku pergi London bersempena cuti sekolah yang panjang ni...
Sorry kalau aku tak balas jejak korang  kat Shoutbox! :-(

Serius best wa cakap lu kat London ni...
Siapa yang dah pernah pergi je tau betapa nikmatnya kat situ!
Sini aku nak cerita sikit pasal aku pergi melancong ni...
Bukan nak menunjuk ke apa tapi saja je nak berkongsi kegembiraan aku....


FIRST!

Paling best kat London Eye la...
Eye on Malaysia yang dah tutup tu memang tak boleh lawan ok....
Aku nak naik banyak kali tapi takde duit pulak :'(

         
  
See! cantik kan?
Siang pon dah cantik apatah lagi malam yang bercahaya tu...
Berpinar-pinar mata aku kat situ (@_@)


Lepastu pergi kat Big Ben...

Ni la tempat tu!

Excited aku kat sini..
Macam tak nak balik je rasa : )
Tak puas kan nak buat macam mana...


Then,  Buckingham Palace...
     
     

Wahhh! tak pejam mata tengok ni....
Macam tak caya je ada kat depan mata....
Jangan jeles ok ! :P


Next destination!

London Tower Bridge.

Kat sini aku siap nyanyi lagu ni:
London Bridge is falling down,
Falling down, falling down.
London Bridge is falling down,
My fair lady!

Bukan jakun tapi dah tak boleh kawal perasaan gembira yang membuak-buak ni...hehe...

Tu je la kot tempat yang sempat aku jalan-jalan satu hari ni...
Malam ni nak jalan-jalan lagi...

Untuk tidak terus menipu korang la...
Sebenarnya kan aku MIMPI je tu malam tadi...kahkah...
Gambar pun semua curi Google je...
Kalau pergi betul2 kan mesti dah sebesar-besar blog ni aku letak gambar aku kat sana...haha...

Tengok syok2 mimpi ni emak aku pulak kejut nak balik kampung...
Sedih gila! :'((

Mintak2 la malam ni mimpi dekat Paris pulak...
Ada siapa-siapa yang nak ikut atau nak ole-ole ke???

OK, BYE!



55 comments:

nawal addina said...

ceeiiit !! ingt kn btol td . haha

Aisyah Aina said...

gila la kalau betul2..haha...mana nak cari duit nak pergi sana :)

adwafarahin said...

sebaik x tertipu..hahahah

Aisyah Aina said...

ishhh! mana boleh jadi ni....tertipu la tertipu la...haha

miss.Addin said...

haha seronoknya kalau dapat pergi London ! :)

hawiz said...

wow...bestnyer,..........

ima said...

edit laa gmbr ada muka kt london bridge. heeee~

Aisyah Aina said...

miss.Addin: memang seronok...bila lah dapat pergi sana....

Aisyah Aina said...

hawiz: best2 :D

Aisyah Aina said...

ima: haha...tak pandai nak edit2....kalau pandai dah lama buat :)

fyna said...

huhuhu...sabo je la..



jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Syuxer said...

ciss!! hahahha ingatkan betul2..kalau pi london..xde masa nak update blog tuh hehehe..;p

taliff said...

hahaha, ito pun ingatkan betul~~`Mimpi rupernyer...wakakaka

Aisyah Aina said...

fyna: hehe...selamat fyna ni penyabar :D

Aisyah Aina said...

Syuxer: yep....kalau kat London memang lupa la semua benda....jangan harap nak online...jalan2 je 24 jam...

Aisyah Aina said...

taliff: takde la betul2...macam banyak duit pulak...haha

saiazuan said...

hmm tringin nk g

dwaty said...

bestnya dapat gi london...

Aisyah Aina said...

saiazuan: sama la...bila la dapat pergi kan :(

Aisyah Aina said...

dwaty: memang best...kalau betul2 dapat pergi lagi best :D

Nurnajwa said...

Kau bab pampung org mmg hebat >< Hahahha, seronok jln? LOL, pasni pegi Korea plak. Ciumkn Suju SHINee Beast 2PM utk aku :]

Aisyah Aina said...

seronok gila weyyh! lain kali kau nak ikut? haha...

euww! tak nak aku jumpa ngan dorang semua...wa benci KOREA! :P

Justin Bieber kau tak nak?

Nur Ayuni said...

hahaha. patut ah gambar tu xda muka aisyah. rupanya mimpi.siap search kat google lagi..haha

alif haris said...

eleh .. sy pon penah pegi oversea gak .. venice, paris heh .. tapi dlm mimpi gak la .. huhu

Aisyah Aina said...

Nur Ayuni: hehe...kalau tak mesti ada kan...tu la...bersusah payah cari pic kat google ni....semangat betul! haha

Aisyah Aina said...

alif haris: haha...sama la kita...untung kan dapat mimpi pergi holiday ni XD

Bella Bell said...

grrrr.. ingatkan betol2 tadi.. nak kena babab ni..hehehhe!!~

ABU said...

cis mengong....hahahahhaa
mati2 aku pecaya...hahaahahah

cik azeya said...

oke. terpecaye. hahaha

Aisyah Aina said...

Bella Bell: jangan harap nak betul2...jangan babab tau...haha

ABU: siapa suruh percaya...ni la contoh2 orang yang senang di tipu..kahkah XD

cik azeya: bagus2...nampaknya penipuan telah berjaya...hehe :)

fatin inara said...

cett . london :P

Aisyah Aina said...

kau jeles...kau jeles...kau jeles
hahaha XD

Nurnajwa said...

Eh alamak, lupa lak JB kuuuuu. Hahahahahha XD

cucu umie said...

okay memang xnampak pon gmbo tuan blog kt area london tu..wakakak

muhamad hanif said...

woooo...


nak ikut-nak ikut !!

Aisyah Aina said...

Najwa: geli nyah ngan JB...boo sama dia...haha XD

Aisyah Aina said...

cucu umie: haha...tu la...kalau tak tu benda paling first letak kat entri ni....

Aisyah Aina said...

hanif: kau nak ikut pergi mana?hahaha XD

Ct Aja said...

wah jelesnye...hi3

Aisyah Aina said...

hahaha...nanti nak pergi lagi...nak ikut?? bhaha :D

wunny said...

haha rasa nk ketuk jehh! grrr :P

Aisyah Aina said...

haha...ketuk la ketuk la...

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. sabor je lah. nanti kumpul duit banyak2, pegi ramai2. so takde jadi mimpi dah. jadi kenyataan.. saya pun tak pernah pegi lagi ke situ. huhu..

Aisyah Aina said...

haha...berapa lama la nak kumpul kan...lepas ni kena berjimat la :D

kotak bulat said...

wah~~~ KB tertipu~~~ +.+"
tak pat nak join la.. sb KB malam ni da plan nak kawin.. hahahah..

Aisyah Aina said...

haha...
cett! kawin tak ajak pon....ni yang nak marah ni....kahkah

Nurnajwa said...

Lu pahal nk boo boo JB gua? Hahahahahahaha XD

Aisyah Aina said...

lu diam la...wa tampar kang baru tau...kahkahkah

Sarah Khan said...

hmmm 1 day nak pergi jugak london! hehe

nawal addina said...

haha , pasang sugar daday ;)

kahkahkah !

Aisyah Aina said...

Sarah: nanti kalau nak pergi ajak tau...haha

nawal: mana nak cari?? kahkah XD

Pijahh' de-Arr said...

saya tertipu =.="

Aisyah Aina said...

pijah tertipu! pijah tertipu! pijah tertipu! XD
macam boleh buat lagu pulak..kahkah

Cikgu Fikri said...

ingatkan betul2 td!!!
wargh!!! huhu :)

Aisyah Aina said...

haha...memang ramai tertipu XD