Friday, July 29, 2011

Perempuan Oh Perempuan

Assalamualaikum.

Lama wa tak online....
Lu tau sebab apa? lu tau ka? lu tak tau maa...

Hari ni hari jumaat...
Korang tau kan kalau hari jumaat ni aku dipertanggungjawabkan menjadi ustazah...haha



Ni nak cerita sikit pasal perempuan...


Kacau-mengacau.
Perempuan dengan perempuan
P1:  kau jangan kacau aku buat kerja boleh tak....apa ni...aku tumbuk kau mampus nanti kang...
P2:  takpe2...aku tumbuk kau pulak...bapak aku kuat...mesti aku kuat jugak  :P
Perempuan dengan lelaki 
P:   awak yang kacau itew ke tadi?takpe2...kacau la lagi kacau la lagi...suka itew tau awak kacau 
      itew (sambil cubit2 lelaki tu)
L:   apehal minah ni...annoying (dalam hati)





Ajak-mengajak.
Perempuan dengan perempuan
P1:  jom keluar pergi jalan2 weh...nak tak?kau sibuk ke?
P2:  weh bodoh..kau bukan nak ajak semalam...hari ni aku sibuk gila....jiran aku nak bunuh diri
       sekarang  ni..aku nak tolong dia....
P1: *alasan bodoh! cakap orang bodoh..dia lagi la bodoh*
Perempuan dengan lelaki 
L:   jom kita keluar jalan2...awak tengah sibuk tak sekarang ni?
P:   takde la awak...itew free je...baru itew nak ajak awak jalan2 tapi awak dah ajak itew dulu,
      tapi takkan jalan2 je kot?
                                                                         *pffttt*




Pinjam-meminjam.
Perempuan dengan perempuan
P1: pinjam buku weh..aku tak siap lagi...semalam sambut kucing aku beranak tak sempat nak 
      siapkan...
P2: tak nak bagi...biar la kau kena marah...ada aku kisah...peduli apa aku dengan kucing kau tu
      *tiba-tiba*
Perempuan dengan lelaki 
L: awak! saya nak pinjam buku boleh? semalam saya sambut emak saya bersalin....saya tak 
    sempat nak buat....boleh kan?
P: okeh....nak pinjam buku apa...amik la kat dalam beg itew ni....nanti kalau itew bersalin..awak
    tolong sambutkan jugak tau...
                                                



Benda ni bukan fakta tapi kenyataan kan...
Bila perempuan dengan perempuan perangai macam ****** tapi bila dengan lelaki baik pulak...

Tak perlu hipokrit kot...
Nak jaga saham la tu...
Ye la kalau tak sopan nanti emak mertua tak pilih..
Tapi jangan nak menggedik boleh?

Tak semua perempuan macam ni...
Bukti? aku! hahaha
Tapi memang ada kan yang macam ni...
Sabar je la...

Lelaki pon ada...tapi aku malas nak buat pasal lelaki...takut2...

Siapa yang terasa*aku tak!*...sorry!
Kalau takde siapa yang nak kawan ngan korang..
Meh kawan ngan aku...

Best apa dapat kawan macam ni...
Hari2 ada je benda nak kutuk dia....takde la korang bosan :D
Nasib baik semua kawan2 wa baik...




Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita yang solehah
ustazah pilihan   ^__^



OK, BYE!



72 comments:

sharifahzakiah said...

annoying gila kalau pmpuan mcm ni. hahaha

Jiejah Gorjes said...

wah ustazah pilihan lahh fewittt hak hak hak..

mmg ada pun ngan ahkak kedekut nk reply sms nt kredit abis.

dgn boipreng huh tak menang tangan nak reply laju jer tak kisah lak kredit abis.

Sentap tau!!!!

kotak bulat said...

hehehe.. kb dlu ad kwn yg bila pompuan nk pijm buku, dia tak bg, bila laki nk..laju je dia hulur.

Cik Ezy said...

cik ezy suke menggedik sesama pompuan..
hahahakk

Far8 budak baik said...

pfffttttt...
hahahahahaha...
haha..garang gile..
wehhh kot kot dy main2
kot..hahaha

nur onie said...

sangat btul la!
klu nk mtk tlg ssh..klu laki sng je

ABU said...

sengal la ko ni..hahaha

tp mmg pun skrng ni ramai prmpuan yg suka menggedik..:D

Bro ahmad said...

ehh macam tu yea..mesti ada pape nie..hidup lelaki perempuan berpasangan..kesian lembu tergolek tu..bro nak sembelih buat kenduri boleh aina?

Miz Novexx said...

asal kartun mashimaro yang golek2 bontot tu sengal sangat?? hahah

nasib baik membe2 semuanya tak gedik, plus satu kepala

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

hahaha..dialog tuh tak bleh bla..

Hahaha..mmg ramai je camtuh..aih! terus jadi ustzah..bile grade jdi ustzah nih..kuikui3..:D

shedameor said...

elehh, padahal dia yang buat. wakaka. kan kann ? haha

cik sakdi said...

kalu setakat dengan member laki, xpayah la nak hipokrit. aku layan laki same mcm aku lyn pompuan. kehkeh

teha said...

aha ! biase perempuan yg gedik2 mcm tuu laa.. hahaha !

Nurnajwa said...

HAHAHAHAHAHAHA, nsib bukan aku --

Aku ke? XD *soalan tak logik*

Mne ade aku buat semua ni weh! Haram jadah.

Aisyah Aina said...

sharifahzakiah: betul..memang annoy --


Jiejah Gorjes: hehe..hebat tak? haha...sentap2 :D


kotak bulat: mengada-ngada tu..mencik :)


Cik Ezy: ok la...tapi jangan lebih2 pulak..hahaha


Far8 budak baik: main tak main...dah gedik tu gedik jugak...hahaha...garang2 :D


nur onie: ada pengalaman? hehe


ABU: kau suka le tu...haha


Bro ahmad: takde pape la...oh lupa...perempuan mana boleh dengan perempuan kan..hehe...amik je la lembu tu...free! :D


Miz Novexx: mashimaro tu nak tunjuk kegedikan dia...haha...

sama la...best ada kawan macam tu..happy je :)


Fee Hafeezah ketuk keyboard: betul2..manusia sekarang kan....ustazah ni tak payah grade...haha


shedameor: sshhhhh...diam2 sudah :D


cik sakdi: bagus...anda yang kami cari..haha


teha: memang..sabar je la :)


Nurnajwa: sebenarnya entri ni khas untuk kau la...bhahahaha...

kau baik....mana ada macam ni...aku saja je la...aku buat entri ni pon saja2...tak ada kena mengena ngan siapa2 :D

Nurnajwa said...

Pffttt --' Risau aku, mne la tau marah ank sindir menantu XD

adib syazwan said...

sume ni pasal kau kan?dah2 la tu wat2 manje g2, harharhar!

soooooour said...

gedik sngt!

YOUsoF said...

Dah puas jalan2 nanti kita berlari-lari anak la pulak.. Ustazah okje kan? ;D



Sama jugak antara adik beradik.. kadang2 tu susah beno nak ngam... dengan kawan boleh je berkasih-kasihan..

ILA HonEyBuNNy said...

perempaun mmg macam tu kan..hahah


dengan laki lain lak ayatnya...ehheh

alif haris said...

hahahaha .. ko memang ustazah pilihan :D
guud2 ..
tp betul ke hakikatnya cmni eh .. huhu ..klu betul, pyh ler nk cari orag yg betul2 baik .. hurmm

sobri yaacob said...

PEREMPUAN oh prempuan..
letih ar kalu perngai mcm 2..
sngat menggangu..ha.ha.

Hans said...

hahaha
bila cakap dengan lelaki keluar habis perkataan2 ada huruf W
ekekekeke

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

tia @ Ini Kisah Tia said...

dengan member lelaki sanggup pulak belanja habiskan duit .. dengan Tia ? haremmm ~~

Aisyah Aina said...

Nurnajwa: takde maknanya..sekarang bukannya masa nak menyindir...tunggu la nanti :P


adib syazwan: ye la..takpe2....aku mengaku...haha


soooooour: siapa?hahaha..memang gedik sangat :D


YOUsoF: ustazah pakai jubah..mana boleh lari2 ni walaupun lari anak...haha...
nak berkasihan dengan kawan sejenis ok la kot :)


ILA HonEyBuNNy: minta2 tak tergolong dalam perempuan macam tu kan :)


alif haris: terima kasih puji...hahaha...

tak betul sangat kot...hehe...kena pandai cari la....


sobri yaacob: betul2....kalau perempuan pon rasa terganggu..ni kan pulak lelaki :D


Hans: haha..bajet comel le tu kan...


tia @ Ini Kisah Tia: ada pengalaman la ni...sabar2 :)

Miss Xyz =) said...

sye pun! sye sme spesies dgn akk XD

Ct Aja said...

hahaha...manyak betul... jd x mustahil kalau laki prmpuan x couple tapi kan baik...

nas said...

hahhaa.. xde la perempuan ngan perempuan sembang cm2... ganas tol.. muahaha..tp kadang2 betoi gak.. ngan sejantina xberapa mesra sgt..tp ngan kwn2 lelaki mula la nk control :P

fa-in said...

wahh ustazah pilihan..
btul, cuba la tak payah gedik sgt org tak suka.
eh itew tu=kita?

akoo pae said...

akoo tak!

=)huhu

akoo suke mgedik ngan pmpuan..bukan laki.hahaha

Far8 budak baik said...

mmg tak pandai update hape??
hahahahaha =p

sumaiyah mokhtar said...

hahaha nice lah :) ade je idea die :)

saiazuan said...

hahaha dialog ngade2 xD

Bigdaddyz said...

bertuahnya jadi lelaki...hehe

SYAFIQAHSALEH said...

mintak mintak dijauhkan dari jadi pmpn cmnie :)

A retarded kitty said...

hahaha, tau takpe. dengan kawan macam gangster muka bengis dengan laki macam cikaro muka manis

PendekarPetai said...

haha ini la bezanyer lelaki dan wanita...

Addin said...

nak cari perhatian la tu :)

muhamad hanif said...

perempuan annoying = lalat..



AHHAHAHAHHAHAHA

adan said...

ahaha.. selalu pompuan kan lembut je.. setakat ni tak pernah la jumpa pompuan seperti tuan blog katakan.. ke aku yg buta..>,<

alif haris said...

ko tolong carikan ah ye ^^ haha

Aisyah Aina said...

Miss Xyz =): hehe..give me 5...


Ct Aja: betul :)


nas: ada la perempuan sembang macam tu..aku! hahaha


fa-in: tu la..orang lagi menyampah kan..yep..kita :D


akoo pae: hehe..bagus2 :)


Far8 budak baik: ???????? ^___^


sumaiyah mokhtar: bila dah lama tak menaip..tu yang ada idea :D


saiazuan: haha..benci kan...


Bigdaddyz: tahniah kerana menjadi lelaki..hahaha


SYAFIQAHSALEH: betul...mintak2 la :)


A retarded kitty: orang pandai berlakon kan..macam tu la :D


PendekarPetai: sememangnya lelaki ngan perempuan banyak perbezaan..haha


Addin: hehe..tau takpe...


muhamad hanif: ciss kau...takpe2 T_T


adan: harap2 satu hari nanti dapat jumpa ngan perempuan macam ni..kahkahkah


alif haris: kalau ada upah aku ok je..haha :D

zati embong said...

dik,skrg ni mmg perempuan sama perempuan ckp cm2 ke?ganasnya lah.huhu

Nurnajwa said...

Ape maksud kau nanti? --'

Ni mst ade pape nihhhh, hahahaha :D

*aku geram komen alif haris lg byk drpd aku XD*

taliff said...

HAhahahaha...yer ker perempuan macam tu? wakakakaka

bunga said...

rasanya bunga sama jer laki ke pompuan..rasanya ngn laki lagi kasar..haaa

biela lah said...

heheh..nk jd kwn blh?.....gile2 btl ayat die...
mmg slalu cm2 pn klu pompuan ngn laki2,..suare pn mst nk cover..sye ade kwn yg cm2...=p

EZAN IDMA said...

pompuan gedik ni kalo peel cmni

Anak Wak Mail said...

selalu jumpa cikgu pompuan dengan anak murid pompuan selalu dia tak nak layan sangat..kalau ngan murid laki baik punya..

huh..dak laki nak tiru kerja sekolah..jangan harap nak bagi..hahaha..

Atiqah Wadiah said...

so annoying..nyampah tul..

Atiqah Wadiah said...

so annoying..nyampah tul..

echaRierie said...

Hahahaha..adoi..
btl ni dik..ini kenyataan..
haha ~

Faraa Eiman's said...

haha , siottt ! aku tak keyh ;p

sobri yaacob said...

ha..ha.. yup kalau la terjbakskali dlm situsi 2 x tau la nak ckap apa..
anyway slmat mymbut bulan ramdhan :)

EkaBukanMakcikKau said...

bahhhhh bapak habatnya iteww iteww . haktuihhhhhh wakakkakaa .

PERKARA YANG KAU WAJIB KAU BUAT SEBELUM PUASA.KAU NAMPAK PUASA DISITU?INI BERMAKNA JIKA KAU TAK PUASA,DOSA KAU AKAN BERTAMBAH.FULAMAKKKKt

Siti Arfah said...

Setuju entri ini ! :). Ppuan mmg cmtu. Ish3 .

pena said...

penuh kepura-puraan..

alif haris said...

dah agak dah ..
mesti berkira dgn aku .. wuwu T.T
haha

k e y r i said...

true story. hahaha yg nak sambut mak bersalin tu sumpah xleh blah! wakakakakakaka

Miss A said...

haha,betul jugak eh.tp Miss A tak tergolong dlm kategori gegurl gedik tu okay.Haha :)

happy fasting AA :)

amna said...

hi ustazah..
ingatkan P1 wimax tadi ^^''

selamat berbuka & bertarawih dik :)

Qaseh dalia adelia said...

haha tu namanya gedik

saiazuan said...

slmt brpuasa :)

Syuxer said...

hahaha syuk blacklist girl yang gedik2..cam nak kasi ceramah tentang ketidakperluan mengedik hahahah

nawal addina said...

ustazah ek ? ahha

kau di reject ! :P haha

ainondreamergirl♥ said...

xsuka prmpuan mcm neh :|

[sutera kasih] said...

betul2...kenyataan tu..cuba try tanya apa2 kt kaunter yg dijaga oleh berlaianan jantina, tgk cmne cara dia layan..

aleen aiden said...

pesen itew2 nih aku xbrape berkenan sgt.hahah

sifu im said...

oooo..baru aku tau..pompuan macam tu er??klu yg baik ngn laki selama ni kira hipokrit la??haha

Abang Stalker said...

HAHAHAH ;))

x bole blah la,"klu itew bersalin awk smbut jgk tau"

wawawaaa ;)) bkn main gatal miang lg r. ;D

YOUsoF said...

kawan sejenis tu memang pilihan hati ko.. aku paham.. ;D

khairul akmal azman said...

kasi sekeh itu gurl la!