Friday, July 1, 2011

Ada Apa Pada Nama ?


Salam semua!
Gila la hari ni dah masuk bulan Julai....kejap gila kot...
Aku rasa macam baru je bulan Januari *mengada*

Tadi tengah bersembang-sembang dalam kelas tiba-tiba termasuk topik pasal nama...
Nama? nama korang la yang parents korang bagi tu...
Tapi ada yang datuk atau nenek yang bagi kan kot...
Ada jugak yang emak je yang bagi nama tu sebab bapak korang dah bengang asyik bergaduh je nak bagi nama apa...sorang nak bagi tu yang sorang nak bagi ni....

Aku tak pernah tanya parents aku siapa bagi nama aku ni...malas! XD

AISYAH : Hidup Bahagia                  
Alhamdulillah hidup aku memang bahagia sekarang....tapi tak tau la satu hari nanti macam mana...doa-doa je la bahagia selamanya kan :)

AINA: Mempunyai Mata Yang Cantik.
Wah! mata aku memang cantik....tak payah pakai lens or bulu mata palsu pon memang dah cantik tau...hahahaha...silalah jeles :P
Tapi siyes la mata aku tak cantik pon...tipu je...hikhik...tak payah nak jeles...bersyukur je la janji ada mata daripada buta kan...


Erkkk!


Nanti kalau korang dah kahwin bagi la nama anak yang elok-elok makna dia...
Jangan la harap sedap je dengar tapi makna tak baik macam ni :

                                   ASYIRAH : Yang Tidak Bersyukur Atas Nikmat
                                   SAKIRAH : Pemabuk
                                   FASIQAH : Yang Jahat, Si Fasik


Tapi aku benci kot kat kelas aku sekarang ni ada 4 orang nama Aina...susah gila la...kalau panggil Aina1 nanti Aina2 yang pandang...panggil Aina3 tapi Aina4 yang perasan pulak...
Banyak kali kena kat aku...nasib baik aku ni tak tau malu sangat so buat macam biasa-biasa je kalau dah perasan tu...hahaha ^__^

Kalau nak panggil Aisyah pulak...kat kelas tu ada 2 Aisyah....sama je....
Aduhhh! femesnya nama aku : D




p/s: cuba korang baca ni !

OK, BYE!



90 comments:

saiazuan said...

i dont care what your name is.. hehe..

Anak Wak Mail said...

haha..zaman sekarang nama panjang berjela..letak nama pendek2 kan senang!haha..yang penting ada makna..=)

Liyana Zahim said...

rmai gak nme syakira tu..

Jiejah Gorjes said...

wah cantek mata tu siap ada jejari lg :p

khairul akmal azman said...

btl2..name penting..
khairul maksud nye org sebaik baik.hehe.promote name sendiri laq

najihah sahami said...

haha..nasib a nama sama. nasib baik nama najihah ni tak ramai. haha.nape xpnggil aisyah je?

najihah sahami said...

haha..nasib a nama sama. nasib baik nama najihah ni tak ramai. haha.nape xpnggil aisyah je?

Aisyah Aina said...

saiazuan: perli ke apa ni...haha...whatever! :D

Aisyah Aina said...

Anak Wak Mail: tu la...bukan main susah lagi nak sebut...nak isi borang pon tak cukup space....

Aisyah Aina said...

Liyana Zahim: ye la...dengar macam sedap je...

Aisyah Aina said...

Jiejah Gorjes: hehe...memang cantik...unik...

Aisyah Aina said...

kay: i dont care what your name is...hahaha...bagus la maksud tu kan :)

Aisyah Aina said...

najihah: baru tambah kat entri tu...hehe...nama aisyah pon ada 2 orang :)

pena said...

pernah ada kawan cerita, classmate dia nama sebiji sama, sampai binti pun sama.. hehe.. camna nak beza tu..

Syuxer said...

perghh popular gak nama awk ye..:)

yela trend zman sekarang suka bunyi nama cam rock tapi maknanya sungguh hampeh T_T..

zati embong said...

mksud nama jat kekuatan

O.o

ABU said...

kalau abu? bapak? keh keh keh.

kotak bulat said...

heheh...nti kalau nme pelik2 segan pulak kan.. :P

alif haris said...

nama saya alif haris :)

nk tawu tak aina tu kan nama mak sy taw .. haha :D

Aisyah Aina said...

pena: susah la macam tu...tak tau nak panggil apa kan...tukar nama la lagi bagus...haha

Aisyah Aina said...

Syuxer: memang popular :D

haha...bajet rock la kan...ada lagi la ala2 mat saleh...tak sedar diri...XD

Aisyah Aina said...

zati: jat mesti kuat ni :P

Aisyah Aina said...

ABU: haha...ye ke :)

Aisyah Aina said...

kotak bulat: memang segan...orang yang nak panggil pon malu je...kahkah

Aisyah Aina said...

alif: tak tanya pon...hahaha..

kan aku dah cakap nama aku ni femes...bangga tau XD

nawal addina said...

nawal addina = hadiah agamaku

nur athirah = cahaya yng utma yg mulia

hahahah XD

btw , mata awk mmg cntekk ! bulat !

Addin said...

dulu if ada nama sama mesti ada satu or dua kat hujung . haha

ishiko said...

chantekk^^

Bella Bell said...

hahhaa.. kalau macam tu panggil ecah je la.. ok? hhehehe!!~

raihana said...

aah..panggil ecah je bole??
chumill ckit..huhu
=P

z a z a said...

y name is zatul iffah and i live in the UK. Pleasure to meet you Miss Aisyah :)

Bro ahmad said...

nama mesti nak maksud yang baik..itu doa tau..wahh glemer nama awak ye...:)

tia @ Ini Kisah Tia said...

o nanaaa , whats ma name . huhuu . uikss , gelis ngan gambo mata tuh . ahahaaa ..
kurang orang guna nama Tia . Nur Fatihah :)

amranaiman said...

aina matanya bulat :D

mOon jOhari said...

...adik akak menghahadapi masalah yang sama bila nama ABDUL HADI dikOngsi oleh 3 orang satu kelas....
so dia pk nama glamer bg membezakan dia dengan 2 org lagi....so kwn2 dia paggl dia AJ = ADI JOHARI....
kamu pOng buley buat macm 2....

~miZz_nizZ~ said...

btol2..stuju..kdg2 nme sdap tp name xbaik..so check dlu =)

Raji and Yeen said...

aku x taw aper mksd nama aku.. =.=

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

nama mmg mmberi mkna..

GaRy™ said...

err.. maksud nama gary apa lak yer?... huuu~..

Miss A said...

AADN?? HEHE, so sweet je.nama Aisyah Aina sedap. unik lah yang.Eh,ade 4 org nme Aina?? aduhh,biar betul.hehe kira akak lagi okay kot,kat UIA dalam class Math ade 3 org name Aimi.Hurmm :(

LOL <3

Nurnajwa said...

Sorry lmbt komen de. Now baru dpt online T^T Hakhak, kte kt Sban ;>

echaRierie said...

nama Aisyah popular.. ! hehe

Aisyah Aina said...

nawal: nawal addina ngan nur athirah dua2 makna dia baik...untung la :)

cantik ye?hahaha

Aisyah Aina said...

Addin: ye...memang pon...memang biasa macam tu :D

Aisyah Aina said...

ishiko: apa yang chantek? ^__^

Aisyah Aina said...

Bella: tak nak...tu panggilan akak kita :D

Aisyah Aina said...

raihana: comel ke? macam tak je....hahaha

Aisyah Aina said...

zaza: nice to know u zatul iffah :)

Aisyah Aina said...

Bro ahmad: memang doa sebab hari2 sebut kan....
terlampau glemer tau XD

Aisyah Aina said...

tia: nyanyi pulak dia...hahaha...ramai la nama nur fatihah :D

Aisyah Aina said...

amranaiman: hehe...bulat ke?

Aisyah Aina said...

moon: hehe...nak buat jugak la...panggil kita AA...hahaha

Aisyah Aina said...

mizz nizz: nanti bagi nama anak elok2 tau :)

Aisyah Aina said...

Raji and Yeen: pergi cari la sampai jumpa...

wahida said...

uiiii, sedapnya nama dia....bole la akak tiru kalau dpt baby girl nnt...heheh..

Aisyah Aina said...

nuyui: ye....macam doa tu :)

Aisyah Aina said...

Gary: haha...tak tau...pergi cari :D

Aisyah Aina said...

Miss A: AADN? apa?

ramai la jugak 3 orang tu...kita sama je :P

Aisyah Aina said...

Najwa: kau memang T_T

tak nak kawan...hahaha...pergi jalan2 kau ye XD

Aisyah Aina said...

echa: nama kita popular kan...haha XD

fadh leyanie said...

nama sy tak sepemes nama anda..
ada 3 org kawan nama aisyah.
1=cah,2=icah,3=aish..kalau panggil aisyah ketiga2 pandang.:P

JIJI YU said...

adik aku name ain due2...

Nurnajwa said...

Name kte Nurnajwa ;> Nur dengan Najwa tu rapat tau. Mkne dia cahaya bisikan hati XD

Hahahahahahaha, nk gebang gak.

Hati Batu said...

nama tu pnting sbb suatu doa..hehe :)

adib syazwan said...

berie!

Aisyah Aina said...

fadh leyanie: haha...tapi nama aisyah tu boleh jadi macam2 kan :D

Aisyah Aina said...

JIJI: bagus la :)

ain = mata

Aisyah Aina said...

wahida: tak la sedap sangat...hehe...

wah...bangga kalau ada orang tiru :D

Aisyah Aina said...

Najwa: i dont care what your name is XD

ye la...hai Nurnajwa :D

Aisyah Aina said...

Hati Batu: ye...ramai cakap macam tu jugak :)

Aisyah Aina said...

adib: sibuk sibuk sibuk sibuk XD

muhamad hanif said...

bahagia ke ?



LALALLALALAAA . . .




psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

Bella Bell said...

ok la.. nak panggil ecah jugak.. hehehe!!~


ecah.. napa tak de shoutbox? hhuhuu!!

Nurnajwa said...

*mencarut nma bintg* lawa *tak guna in negatif word* header blog kau! XD

Haaaaaaaaaaa, nk jgak! Nk jgak! Nk jgak!

Fyqa said...

nma bia ada mksud yg baik kan. :)



eh pic mata tu seni betol...

sifu im said...

btul..klu ank laki2..ltak nama cam aku mun' im.. sesuai dengan kekacakan..haha

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

smpi skrg xtau maksud name sndri ("-_-)

Aisyah Aina said...

hanif: ye...memang bahagia...kau mana tau apa2...hahaha

Aisyah Aina said...

Najwa: biasa je...aku buat simple2...MALAS!

nak? ambil la...kahkah XD

Aisyah Aina said...

Fyqa: ye...ramai tak ambil tau pasal maksud...

hehe...seni melampau :D

Aisyah Aina said...

sifu im: perasan gila...haha...

ye la...kacak2 ^_^

Aisyah Aina said...

Roy: apa la...pergi cari la...

kalau maksud tak baik...pergi tukar nama XD

Aisyah Aina said...

Bella: jangan2...hahaha...ecah pon ecah la...

takde ke? kadang2 dia hilang kot XD

tsara minraa said...

nama aisyah memang ramai :)

amna said...

FASIQAH tu dah jelas2 ada perkataan FASIQ. nauzubillah.. harap2 tak terleka time nk beri nama anak nanti. ameen~

alif haris said...

eleh nk bangga la tu ..

bangga tak bertempat hahha :D

Aisyah Aina said...

tsara: memang...femes la katakan...hahaha

Aisyah Aina said...

amna: amin....pilih elok2 nanti :)

Aisyah Aina said...

alif: biar la...jeles le tu kan? hikhik

[sutera kasih] said...

cantik naam adik :)

*geli mata tgk gamabr mata tu tiba2 ada tgn huhu