Friday, July 22, 2011

Aku nak Pemandu !


Aku sangat2 memerlukan driver untuk ambil aku 
balik sekolah time bulan puasa ni...
Balik je...pergi tak payah...
Macam ada yang nak jadi pulak kan :D


Selama ni aku balik sekolah naik bas...
*aku naik bas ni...sumpah best...macam bas nak balik kampung je tp penat tunggu :(*


Nak tunggu bas datang tu bukan main lama lagi...
Keluar sekolah pukul 2.40 tapi kadang2 pukul 3.30 baru bas ada...
Dah la minggu ni asyik kena tinggal dengan bas je sebab keluar lambat....
Bengang....panas2...

Ada bus stop tapi tak pernah duduk kat situ...
Kenapa? entah la...sanggup berpanas kot :D

Nak ambil lesen motor tapi birthday lambat lagi T_T

So ada siapa2 nak jadi driver aku..
Kereta disediakan...
Gaji sebulan RM 10 000..
Murah sangat? takpe2....RM 1 000 000 boleh?  kakaka


Habis la duit bapak aku...macam mana nak raya nanti...


OK, BYE!



73 comments:

cik sakdi said...

weh aina, aku rase melake bus yang best bus panorama tu je, yg lain mcm ape je bus sizen giler. hahah

bus jb semua nya best2.. saje nak bg ko panas lagi ekekeke

Izatie said...

Hahaha time sekolah je dapat rasa naik bas :P Nanti da abes sekolah mesti rindu nk naik bas . Hehe .

echaRierie said...

mak oiii..mahalnya gaji..
haha..
err..xleh jd driver la dik..ade keje lain..haha :)

muhamad hanif said...

kau nak kereta kuda lah,


baru mcm cinderella..

Nurnajwa said...

Aku nakkkkkk! Nnt aku sruh Along aku hntar kau balik ehh? ;)

Ana Aishah said...

gaji RM 1 juta? kalau gaji banyak tu akak pun nak jadi driver,janji bawak kete mercedess... hihihi

pena said...

ha.. saya boleh! hehe..

khairul akmal azman said...

cepat2
vacancy baik punyer ni

Miz Novexx said...

alah, 1 juta mana cukup... up la sikit gaji tuh, barulah abang botak nak jadi driver bhahahahah (^___^)V

soooooour said...

naik la teksi......

Aisyah Aina said...

cik sakdi: ye...bas melaka banyak yang buruk...panas je naik...aku nak pindah jb la macam ni..haha


Izatie: boleh naik jugak kot :)


echaRierie: takpe2...jimat duit...haha


muhamad hanif: tak best :D


Nurnajwa: along kau mana ada lesen kereta --'


Ana Aishah: mercedes? haha...takde kereta tu...


pena: nak gaji je la tu....


khairul akmal azman: hehe..kau tak nak? :D


Miz Novexx: tak jeles ke abang botak jadi driver aku? hahaha


soooooour: takut naik teksi...hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah,mintak jiran kamu jd drebar ok per..

YOUsoF said...

Ko bagi aku 5 ghibu pun aku dah bersyukur sangat²...

bagi alamat ko, aku datang umah ko dengan penuh semangat!

Nurnajwa said...

Naik motor laaaa! XD

ILA HonEyBuNNy said...

kalau rm 10 000 sebulan ila nak la..hehe..

ada2 ja eh....comel..hehehe

**::CIKNUURUL::** said...

hahaha,..sengal adik aina ni,.CN xsanggup ah,sket sgt gji tuu,.tmbh la lg,.ekekek,.bju rye mahal taon ni,.hehe

fa-in said...

takpe, bulan ramadhan kena byk bersabar :)

Bro ahmad said...

bro ahmad ada..berkelayakan penuh..boleh bawak aina nanti..d
boleh la

kotak bulat said...

hahaha..tinggi gaji ek. nk la.. bila kb boleh dtg interview ni? :P

[sutera kasih] said...

wahhh mahal tuuu gaji hehe
sis nakkkk :P

sis dulu pegi balek jalan kaki je sbb dok hostel hihi

Ct Aja said...

wau..akk nak benti kejew laa... ade kosong lg tak jwtn driver 2...ki3

Jiejah Gorjes said...

weiii budak kecik demand tak hengat kan gi naik basikal laaaaaaa hua hua hua hua

Aisyah Aina said...

nuyui a.k.a miss NUSHA: jiran semua sibuk...


YOUsoF: 5 ribu je? bagus2...datang rumah aku tau...nanti terus dapat kerja..hahaha :P


Nurnajwa: ni mesti kes nak duit gaji je ni...


ILA HonEyBuNNy: semua nak kan :D


**::CIKNUURUL::**: sikit ke? RM10 boleh? hehe


fa-in: ye..betul2..


Bro ahmad: haha...nak duit je la tu :D


kotak bulat: tak payah interview...


[sutera kasih]: jalan kaki lagi penat..nasib baik duduk hostel...


Ct Aja: haha...ada2 :)


Jiejah Gorjes: basikal nanti kena curi :D

adan said...

saya sudi jd supirmu..!!!
(angkat tangan tinggi2)

*part time boleh? aahaha

GaRy™ said...

hahahaha... gary pun nak jadik driver kalau gaji camtuh... hahahahaha

ary anwari said...

mahal gaji jadi driver nie..heheh

cucu umie said...

mai bg ayie jadi driver..gaga tpy sampai bulan 9 awl jer..lepas tu nk blik U lg..gaga

Scya Lollita said...

lesen motor cik scya wat pekasam je hahaha

Miss Xyz =) said...

hek hek, sye pun kdg2 balik naik bas.. bas okeh apa.. sejuk je.. kecuali la nk bas yg xde air cond.. nk pemandu eh? sye lyk x? wlupun bru 14 thun ble la kut jdi pemandu ni.. sure sesat jln.. muahaha

WidadCutieyGirlZ StorY said...

lawa nyer bas...

rara pinkmafia said...

haahaahahah meh akk jd drebar,

akoo said...

haha siyes ar??
akoo nak! akoo nak!
=p
aku sndri pon xde lesen.
heee

alif haris said...

serius 10 000 gaji ??
aku nak aku nak !!!

Anak Wak Mail said...

aku nak jadi pemandu kau boleh??hik3x..:P

saiazuan said...

nak2.. nk jd driver..hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

perhhh , mahal gilos gaji supir (pemandu) . ahahaaa . Tia tawarkan diri boleh ? hahaa

zati embong said...

xpe dik,kalau gitu tnggu je dlm kelas.pkul 3.25 bary gerak kuar.hihi

Syuxer said...

syuk just boleh bagi semangat kat adik..kuatkan semangat tunggu bas tuh..hahhahah..hati warrior kena ada baru sekolah dapat ditamatkan dengan jayanya

eh x kan xde perkhidmatan van sapu..yang angkut budak2 gi antar balik kat rumah masing2??kalau ada,updahla pakcik or abng tuh heheh..cuma sesak cam sardin la nanti coz maybe kena himpit2 hehe..

Bro ahmad said...

terima tak interview bro ni..hahaa

Aisyah Aina said...

adan: boleh je..haha


GaRy™: walaupun driver tp boleh jadi jutawan...


ary anwari: driver terpilih ni...


cucu umie: boleh la tu...jadi driver sebulan je kot....


Scya Lollita: rugi je...bagi sini..haha


Miss Xyz =): tak boleh...bawah umur kena saman XD


WidadCutieyGirlZ StorY: memang..Melaka maju...hehe


rara pinkmafia: cepat2 datang sini..


akoo: haha...takde lesen tak boleh...takut jpj saman :D


alif haris: maaf! dah penuh...permintaan tinggi...hahaha


Anak Wak Mail: tak boleh tak boleh XD


saiazuan: hehe...cepat datang interview :P


tia @ Ini Kisah Tia: boleh2 :)


zati embong: tapi kalau keluar lambat nanti bas datang awal pulak -.-


Syuxer: ada..tapi rela tunngu bas daripada himpit2 kot..hehe :D


Bro ahmad: maaf...tak diterima...hahaha

alif haris said...

alamak .. xde borang rayuan ke ??

Hans said...

naik jer la bas tu

Faraa Eiman's said...

cyes ? aku sanggop weyhhh ! haha

ABU said...

sengal la ko ni..hahahaha

amna said...

kalau gaji banyak tu cik amna pun sanggup. takyah keja lain dah sbb cik aisyah sanggup baya kan.. huhuhu..

p/s: takpe la bersusah sikit aisyah, berkat kesusahan tu akan dapat timbal baliknya dalam peperiksaan insyaAllah :)

Nurnajwa said...

Ahahaha, kau mcm tak kenal aku XD

Aisyah Aina said...

alif haris: maaf lagi sekali...borang rayuan pon dah habis :P


Hans: hehe..ok2..


Faraa Eiman's: tak cyes! haha


ABU: tak nak jadi driver aku? :D


amna: ye...susah dulu senang kemudian kan :)


Nurnajwa: tak kenal tak kenal..hahaha

Nurnajwa said...

Tak kenal???????????????! Sampai hati T.T

hawiz said...

hahaaa...kaya giler..kih3..

Addin said...

wahhh ! naik basikal bole ?

hahah ;)

alif haris said...

eleh poyo .. aku jd driver dato lg masyuk .. weeekk !!

nawal addina said...

ceeiiit ! gaya mandat beso habes !!

hahahahah XD

nas said...

kalau 10 000 sebulan aku boley je jadi pemandu hang
tapi harap ko xkesa sbb aku sendiri xde lesen memandu
lesen moto je ade..
so nak nek moto x?
hehehe

kura said...

bukan main nak demand ada driver. gaji riburibu ye.

Eh! terasa rindu pula akan bus panorama melaka tu. lepas raya- melaka here i come! cait. haha

shedameor said...

jangan nak demand sangatlahh ! HAHA

KimiCnoL said...

gua sanggup jadi driver lu..siyes..hahaha ;D

petua kuruskan badan??

teha said...

wah ! bnyk nyee gaji... kalu g2 saya pon snggup.. hahaa !

mariam janis said...

makcik boleh ambik, tapi kos mahal, sebab puasa tak makan, tak minum, macam kena dera, rm500 sebulan boleh, hantar smpai pintu rumah.

Miss A said...

perghh,serius ke naik bas tu,mahal kot!

hehe,mesti anak org kaye ni sebab pegi skul tak naik bas skolah byase.hehe :)

chemay said...

nak driver jugakk.
amek chemay dari johor nie balik pahang....
-.-

sumaiyah mokhtar said...

hehehehe saba dear, setiap kali jalan tu dapat pahala tau :)

adib syazwan said...

budak sekolah!

EZAN IDMA said...

haha sabar ye. tggu banyak duet lesen kpl terbang pon leh ambil

YOUsoF said...

tapi kalau kerja rumah ko aku tak hingin la nak tolong siapkan.. ;DD

asnizaziz said...

wahh..jadi supir sebulan je boleh jadi jutawan..kalo cmtu mau apply jugak la..ade kekosongan lagi tak? :D

adwafarahin said...

bole x nk ckp akak rindu nek bus skola..haha :P

Far8 budak baik said...

budak kecik wehhhh..
kesian gile kat kauu..
meh aku amik kau
pas balik sekolah tu yer..
ape lahh sgt..
naik kete ferari rari aku ni eh..
hahahahaha =p

yatie Awang said...

Aina, ramai abang2 hensem kat sini, pujuk je mesti mau...hihi

Shawn Razaleigh said...

gua offer diriiiiii!!!

Raji and Yeen said...

hahaha. lau cam tuh,. aku lah y jdik driver ko :D

adib syazwan said...

budak sekolah yang sangat bajet~

ain revival said...

aku nak jadi driver kalau gaji masyuk camtu~

Abang Stalker said...

wah.gle r gaji 1000000?!

klu cmtu esk jgk abg resign kje,pastu jd driver aisyah k. ;)

sanggup krn 1Juta.hahaha