Friday, July 8, 2011

Ketawa Lah Kau !


Tadi tengah best-best google macam2 benda sambil bergelak ketawa tiba-tiba keluar satu link blog ni....
Dia cakap 'banyak tertawa gelapkan hati'...
Macam tau2 je aku tengah gelak2..aku nak cari la mana tau ada CCTV kat rumah aku ni kan...
Kalau ada malu aku macam ni....

Dalam satu hadis, Nabi saw bersabda 'banyak tertawa dan tergelak-gelak 
itu mematikan hati'
'Barangsiapa banyak tertawa-tawa, nescaya meringankan oleh api neraka'
'Barangsiapa yang banyak tertawa di dunia nescaya banyak menangis di akhirat'
'Tertawa-tawa di masjid menggelapkan suasana kubur'

Aku memang setiap hari banyak gila ketawa...nak-nak lagi kat sekolah...
Time cikgu mengajar...susah la nak tahan...

Lagi satu korang punya blog yang kelakar2 tu paling buat aku ketawa...
Kadang-kadang macam orang gila gelak sorang-sorang...
Ni semua salah korang...kahkahkah XD



Dah la...aku nak pergi jalan2 cari tempat nak cucuk Botox kat pipi aku ni...
Biar bagi tegang sikit nanti susah nak ketawa :P




p/s: aku ustazah sambilan kat taska belakang rumah setiap hari jumaat...hahaha :D


OK, BYE!





63 comments:

Miss Xyz =) said...

ckg saya pun ckp camtu.. kena kurgkn gelak la pasni. hihihi ^^

Miz Novexx said...

so lepas ni, jangan gelak cuma senyum jer :D

Hans said...

yups
jgn ketawa berlebihan
tapi aku pun selalu ketawa
:-)

Racun Serangga Terbaru - Hansect

khairul akmal azman said...

smile look young la beb!

nur onie said...

dik.takmo gelak slalu.
tp kn akk pun suke gelak aw..haha

Far8 budak baik said...

agak agak..blog kau
boleh buat kau ketawa tak??
hahahaha =p

JIJI YU said...

hapelak salah aku nye

HonEyBuNNy said...

xnak ketawa sangat la...hehe..

senyum ja boleh?hehe

Miscellaneous Smiles said...

dah arr tanak ketawa dahh~

echaRierie said...

a'ah..akk dh baca byk info ni dlm blog lain..
err..akk pun gila ketawa gak..
lps ni adk cari tips mcm mn nak kurangkan ketawa plk ea..hehehe

Addin said...

ketawa beringat ;)

Jiejah Gorjes said...

eleh dasar budak kecik suke gelak sowang2..nak salah kn org plak dushhhh!!! :p

tia @ Ini Kisah Tia said...

kemain lagi si Aisyah ni gelak . hahaa . adehss :)

GaRy™ said...

hahahaha... gary kadang2 gelak kuat sangat sampai orang sengal... hahahaha~

muhamad hanif said...

kau layak jd ustazah ke LALAT ?



wakakakakakaaa

alif haris said...

oh hai ustazah .. ops silap assalamualaikum ustazah ^^

jgn gelak byk sgt nnt mulut koyak ^^ haha

Bella Bell said...

ok.. saya gelak baca entry ni.. salah awak la saya gelak ni.. hehee!!~


ermmm.. betul tu.. banyak gelak sangat memang akan gelapkan hati.. ketawa bila perlu je.. tapi jangan sampai terbahak2 :)



p/s: saya pon suka gelak gak.. huhuu!~



^^

Syuxer said...

gelak ketawa sopan harus dipratikkan mulai sekarang..hahahahah kepada hihihihih..tapi bila sebut hihihih..rasa nak flying kick kat orang tuh kan hahahahaha..

apapun gelak ketawa jangan berlebih2an..jangan sampai mengilai cam pontianak baru ilang rambut panjang dia hehehe

Aisyah Aina said...

Miss Xyz: cikgu akak pon selalu cakap macam tu tapi tak pernah nak dengar :D


Miz Novexx: hehe...senyum tak perlu kata apa2 :)


Hans: lepas ni jangan ketawa lagi dah...buat muka masam je...hahaha


kay: yep...tapi smile je kan...ketawa tak :)


nur onie: kita sama...ketawa kan sebahagian drpd hidup...haha


Far8 budak baik: tak pon...blog kau selalu buat aku ketawa...ni semua salah kau...hahahaha

WidadCutieyGirlZ StorY said...

lepas ni senyum jer :)..senyum tu kan sedekah

Aisyah Aina said...

JIJI YU: nak cakap blog kau kelakar le tu...haha...tapi blog kau memang kelakar gila XD


HonEyBuNNy: boleh je...senyum la 24 jam :D


Miscellaneous Smiles: bagus...hehe


echaRierie: perempuan memang banyak ketawa...tips? ok2...hehe...


Addin: yep...tapi tak pernah nak beringat :)


Jiejah Gorjes: tu la...siapa suruh buat entri yang kelakar2...haha

Aisyah Aina said...

tia: kita memang suka gelak sampai nak jadi gila :D


GaRy™: biasa la tu...gelak kuat2 boleh release tension...haha


hanif: layak je...nanti aku suruh murid2 aku panggil aku ustazah lalat la camni XD


alif: wslm...hehe ^_^...takpe mulut koyak boleh jahit...hahaha


Bella Bell: sorry2...haha....selalu ketawa memang tak ingat dunia :D


Syuxer: hahahaha...opss hihihihi....benci orang gelak macam pontianak....macam nak lempang je dia XD


WidadCutieyGirlZ StorY: ye...mari bersedekah banyak2 :D

Mawar Berduri said...

hai ustazah!

Bro ahmad said...

gelak lagi kahkahkah...aina bro tak pandai melawak la?

Aisyah Aina said...

Mawar: mana boleh hai2 ni...kena cakap assalamualaikum...hahahaha

Aisyah Aina said...

Bro ahmad: tak pandai melawak lagi bagus la....bukan nak masuk raja lawak pon...hehe XD

Odah + One = OdahOne said...

laughter is the best medicine...tapi kalo terlebih takut jd penyakit pulak...hoho...

aqmalazmi said...

HAHA...saya ketawa bc ni..so salah awak buat saya ketawa..
HAHAHAHA

YOUsoF said...

Serius... nak kurangkan gelak ketawa.

jom ikut cara Rasulullah, paling kurang pun Baginda senyum sampai nampak gigi. *betulkan kalau silap.

Aisyah Aina said...

Odah + One = OdahOne: penyakit apa? ada ke? tak tau pon :D

Aisyah Aina said...

aqmalazmi: hahaha...maaf maaf XD

Aisyah Aina said...

YOUsoF: camtu ye...baru tau...hehe...lepas ni kena ikut camtu la :)

ABU said...

hahahaha gelak aku baca entry ni...ustazah ustazah...jgn bnyak gelak sorang2 nnti orng cakap dah gila hahaha

padahal aku pun sama gak..hahahaha
ini semua salah korang buat entry lucu lucu..

aleen aiden said...

ok,baru tau.memang salu dgr org ckp jgn gelak lebey2,xelok.skang baru tau xelok yg mcm mane.huhuh

Bro ahmad said...

gigi kartun tu banyak sangat wkakaka XD

alif haris said...

uish gile kau .. ari tu aku jahit kat bibir pn dah seksa .. huhuhu T.T

shedameor said...

eeee, sheda pon suke ketawa :P

najihah sahami said...

bnyk ketawa pun leh wt kuar ilmu..kan?hehhee

waa...jadi ustazah ea..besnyaa..sebar ilmu..bnyk pahalaaa wo!

[sutera kasih] said...

tp ketawa best kan hehehehe

Aisyah Aina said...

ABU: takpe2....ustazah ni sopan...tak gelak sorang2 pon...hahaha

Aisyah Aina said...

aleen aiden: sekarang dah tau so jangan asyik dok gelak je tau :D

Aisyah Aina said...

Bro ahmad: haha...dia memang unik :)

Aisyah Aina said...

alif haris: apa kau buat ha samapi kena jahit? ganas gila kau XD

Aisyah Aina said...

shedameor: takpe...ketawa boleh je tapi jangan lebih2 pulak :)

Aisyah Aina said...

najihah sahami: betul2...sia2 je kalau ilmu keluar kan :D

ustazah penipu je ni...haha

Aisyah Aina said...

[sutera kasih]: best sangat...nikmat! hehe

cucu umie said...

lagipon kan..kalo ketwe sellu nty susah ilmunak masuk disamping ilmu mudah untuk jilng..kalo boleh smile jer..huhu

alif haris said...

mcm biasaa la .. kene gigit ngn aweks .. hahahaha :D

takde la .. ade ketumbuhan kt bibir .. buat operation sikt

Hans said...

buat muka masam cepat tu

Keputusan Jom Main Teka - Teki

Aisyah Aina said...

ayie: betul2...tu la jangan ketawa..senyum je :)

Aisyah Aina said...

alif: hahaha...mengada-ngada je kau kan :D

kesian kau...sakit gila kot...ingatkan koyak sebab kau gelak banyak sangat XD

Aisyah Aina said...

Hans: tak nak la...nak senyum...awet muda tau...haha

ishiko said...

byk ketawa awet muda.. tp melampau gelapkan hati la... sbb melampau..

Miss A said...

Miss A pun tau jugak pasal hadis ni..hayokk,jgn ketawa byk sgt dik.nant nangis tak berlaguu.huhu

Take care,sorry akak dah lme tak bukak blog.bru nk bw ni.hehe :)

adib syazwan said...

wah!ilmu yang berguna!nak tahu ilmu lagi tak?sila lawati blog "ustaz" adib syazwan, harharhar!

konon-konon baik la ni? huahahaha!

Rowena Chasez said...

ooo woww!
aku pon byk gelak2..
habis laa..

amna said...

kalau nak exam, jgn banyak ketawa.. nnti ingatan leh kureng..

Abang Stalker said...

hai ustazah.. ;)abg pun ske ketawa.betul ke ketawa tutup mulut bole menahan ilmu keluar? :P

Nurnajwa said...

Hukhukhuk,
aku blom komen entry yg ni rpenye. Sorry :]

Yelakan, kte kne kurangkan ktwe T^T
Aku rsau next exam result aku jtuh smpai bwh tanah. Hmmmm.

fadhdeela said...

alamak kena kurangkan ketawa la pasni..huhuhu

Singgah sini: Selipartoilet!

hawiz said...

pehh..ustazah ker?

Anak Wak Mail said...

hahaha...kadang2 tak boleh tahan la nak gelak kan!

YOUsoF said...

gooood.. ;)