Wednesday, April 27, 2011

PWTC YO!


Macam yang aku dah bagi tau sebelum ni...
Aku pergi PWTC dengan petrosains...
Kat mana???
KL la, mana lagi, kau duduk hutan ke sampai tak tau ni....haha...

OK dah2, aku nak cerita ni....

Aku pergi sana dengan cikgu and member2....
Kiranya rombongan la...
Kiteorang bertolak dalam pukul 8 camtu kot...
Macam biasa pergi mesti naik bas, takkan kapal terbang kot...
Kumpul duit pon bagai nak mati, boleh nak pergi sana naik kapal terbang...huahua...

Ni aku nak tunjuk suasana kat dalam bas...
Aku duduk tepi tingkap so agak panas la jugak....
Tapi takpe, saya panas saya ok...


Aku duduk sebelah Najwa.

Lepas dah berapa jam duduk dalam bas, kiteorang pergi rehat kejap...
Kat R&R ape entah nama die, bukan lupa tapi memang tak tau....heh...
Kalau dah rehat mesti pergi toilet kan, takkan nak tahan kot...haha...

Lepas tu naik bas balik, aku pergi merayap kat tempat duduk orang lain...
Apa lagi kalau bukan tangkap gambar kan...
Tutup apa tu Sab? J _  R _ W _ T ke??  haha..



Kami bajet jepun...PEACE!


Time kat R&R ni lama sikit...
Bas pulak buat hal...ROSAK! nasib baik bukan bas aku...
Terpaksa lah share2 tempat duduk dengan budak yang bas rosak tu....
Najwa pergi duduk belakang, aku duduk dengan budak Form 3....
Boring so aku tidur sampai lah kat KL...
Selamat aku tersedar, buatnya tidur mati, kesian siapa nak kejutkan....


Sampai je kat KLCC, pergi jalan2 jap...
Lepas tu 12.30 masuk petrosains...
AHHH! sama je macam tahun lepas takde apa yang best...
Tapi best lah jugak....hahahahaha...


Aku suka naik gelongsor, Best!

Pukul 2 kiteorang keluar...
Pergi tukar baju....
Then, pergi makan kat food court...
Nasi ayam! whoah sedap la jugak tapi mahal...
KL la katakan....




Time aku makan ni ada pulak masalah antara gigi dengan ayam...ISHHHH!
Jangan tanya masalah ape....hehe...
Lepas kenyang, pergi jalan kat tasik KLCC...


Muka Najwa mintak penampar...
PANG sekali!




Time syok2 tangkap gambar, ada orang sibuk pulak suruh naik bas dah...
Sibuk je!
Tapi best sebab nak pergi PWTC...

Kat PWTC takde gambar sebab ramai orang + sibuk cari novel dengan komik....
Aku beli 4 novel dengan 9 komik je...
Nasib baik murah, jimat duit sikit  :-)

Penat gile kaki ni naik turun pusing2 satu PWTC....
Ada satu bilik ni ada kerusi meja, kiteorang masuk la sebab nak rehat...
Lepas tu ada pakcik ni suruh buat silang kata pulak...
Best time ni...
Aku dapat pasal haiwan...
Senang la jugak sebab boleh tengok kamus dengan komputer...
Malas nak tengok kamus pakai komputer je lagi cepat...
Dah siap semua pastu hantar..
Ada makcik tu check betul ke tak...
Aku, Najwa dengan Zulaikha betul semua...
YEAH!
Dapat CD pasal Pembukaan Kota Makkah...


Lepas ni tak payah belajar Sejarah dah...
A+ dalam tangan....CEHHH!
Haha..

Pukul 7 lebih baru balik....
Best je kat dalam bas time balik...
Diaorang boleh bising nyanyi2...
Paling best time cerita pasal hantu....
HANTU MELEKAT!

Pukul 10 lebih sampai rumah...
Belek2 novel dengan komik tapi tak baca2 pon...

Pagi2 bangun dah penat malas pergi sekolah...
Yang penting sekali memang best la semalam...
Macam nak pergi lagi je...
Tak sia-sia aku kumpul duit selama ni :D

OK, BYE!

7 comments:

Beena said...

*Time aku makan ni ada pulak masalah antara gigi dengan ayam...ISHHHH
ape tuu weyy? HAHAK! cannot go!!

Beena said...

picca no4 dr atas, kau sungguh COMEL!!
tahap gaban XD

Aisyah Aina said...

alaaa...orang cakap jangan tanya, pergi tanya jugak, menyesal cakap, nanti aku bagitau...kite MALU la...haha..

ye...saya memang COMEL! kau ni sebenarnya nak cakap aku sungguh comel tahap gaban ke tahap jamban...baik ngaku XD

Shairazi Saidin said...

Lawatan sambil belajar ke ni? HEHE.


SEGMEN | Lelaki paling hot dan sexy mcm gua. Lu pehal?

Aisyah Aina said...

Yep! :D

adib syazwan said...

hehehehe...budak2 lagi yew~

Aisyah Aina said...

memang la...ape ingat dah tua ke...haha...