Saturday, May 7, 2011

Ikut Jangan Tak Ikut! (^__^)


Buat pertama kali aku nak bagi tips kat korang semua....
Apa??tak nak ikut tips aku?
Ahh sudah, ada aku kisah : p

Malam ni aku nak bagi tips cara penjagaan laptop/notebook/iPad dengan sempurna!

Tidur sama-sama.
Ok! bagi yang lelaki tu anggap la laptop kau tu lelaki jugak...jangan nak menggatal...haha...dengan laptop pun ada nafsu ke?huahua....perempuan pun sama anggap dia perempuan juga tau...tapi kalau tak nak takpe...kau anggap dia Siwon or Taemin....KPOP?eeuuwww...setiap malam korang kena dodoikan tau....kalau boleh nyanyi sekali...komfem korang pun tidur sekali : D


Jaga perasaan.
Kau ingat kau seorang je ada perasaan, dia pun ada la....cara nak jaga perasaan dia kau kena cium dan peluk hari2...kalau boleh 5 jam sehari....kalau tak boleh 5 jam paling sikit pun 4 jam 59 minit...lepastu kalau dah guna dia jangan lama2...kesian nanti demam...korang bukan nak bawa pergi jumpa
doktor...PEMALAS!...dah la demam, badan panas pulak tu....kesian kat die...(erk! ada ke demam tapi badan tak panas?)


Mandi tanpa kena air.
Ingat! jangan kena air...nanti tak pasal-pasal dia mati....kena gali kubur lagi....korang tau kan macam mana nak buat bagi tak kena air? tak tau? takpe2 aku boleh ajar....caranya senang je...korang yang mandi...dia duduk sebelah je...kira mandi la tu kan....tiada apa yang perlu dimalukan....dia kan takde mata...hehe....


Bawa bersiar-siar setiap petang.
Ni paling penting...korang ingat die tak bosan ke duduk dalam rumah korang....dah la bosan, stress lagi dengan bilik korang yang kecil tu...at least bawa la pergi taman permainan...bagi dia naik buaian or gelongsor...mesti die happy sikit...tak pun main see saw...mesti die bangga sebab kalau korang naik dengan dia, dia kat atas je korang yang kat bawah...ni membuatkan dia rasa dirinya ringan dan slim :)


Tukar menu hari-hari.
Ni pun penting juga sebab die perlukan tenaga yang sangat cukup...kalau dah korang hari-hari bagi tenaga charge bateri je memang la dia jemu...tukar-tukar la sikit....kalau hari ni bagi tempoyak, esok budu pula, lusa cencaluk ngan belacan...aku sarankan bagi ulam or sayur yang hijau banyak sikit....jangan bagi KFC or Mcd sebab nanti die kenyang sangat konfem dia lembap....


Ni je kot tips aku sebab aku pun tak tau jadi ke tak tips ni....
Secara jujurnya aku pun tak cuba lagi sebab aku takde laptop/notebook/iPad sendiri....
Selalu menumpang kasih laptop abang aku....
Harap-harap korang sudi cuba la...
Kalau menjadi nanti bagi tau aku ok :-)

p/s : entri ni dibuat bersempena dengan Hari Ibu emak aku yang baru beli
        laptop baru untuk AKAK aku....sumpah jeles! ini tidak adil....bila la aku
        nak dapat satu...(T_T)..satu je aku minta bukan 2....aku nak try kat
        laptop baru dia la...huahua...

OK, BYE!




21 comments:

pena said...

haha..
adoi..

nanti pena cuba tips ni..
menjadi ke tak..
hehe..

Aisyah Aina said...

yahoo...ada orang sudi try...thanks...hehe...

adib syazwan said...

haha...kalau xjadi tips ni siap lah!

Aisyah Aina said...

konfem jadi la....haha :D

Arpiiz said...

haha, tak sangka lappy aku ni mempunyai perasaan ye..

selama ni pun memang tidur sebelah lappy..

Aisyah Aina said...

yeah...maknanya tips pertama telah dicuba...hehe...

NasZ said...

baguih tips ni..haha..

SEGMEN "JOM KONGSI PENGALAMAN SERAM"

Aisyah Aina said...

memang bagus...harap anda semua akan ikut :D

kotak bulat said...

huhuhu... susah nk jga lappy ni.. kene upah owg gaji tok jga ni.. :P

ANAK UGUT IBU GUNA SMS

Aisyah Aina said...

tak payah susah2....bagi saya jaga je...free of charge ok... :)

Nurnajwa said...

Aku mmg pratikkan hari-hari :] Wahhh, nk bngga.

Aisyah Aina said...

tidur la kau...haha....ye la orang ada laptop sendiri...boleh la pratikkan hari-hari :-(
*jeles

cik sakdi said...

bab mandi bersama tu kalau pasni laptop aku xidop, aku kejar ko gune kapak! HAHAHA

Mohd Ridhuan said...

tips yang ok...
heheheh..

nnti kirim slam kay lappy baru...

Aisyah Aina said...

cik sakdi: haha...dijamin hidup la....kau nak kejar aku guna kapak ke parang ke aku tak kisah la XD
*ganas

Mohd Ridhuan: hehe...insyaallah kalau die jawab :D

dayang said...

confirm notebook tu org tak kan kacau. hahaha

Aisyah Aina said...

so ikutlah tips ni sebab banyak kelebihannya...haha :-)

NurWaney said...

hahahha..jaga lappy macam jaga baby pulak kan.. :p

Aisyah Aina said...

hehe....bagus la....kalau dapat baby nanti dah ada pengalaman :P

hafiz hafizol said...

nak pengsan baca tips nie bahahahahaha

Aisyah Aina said...

sila lah pengsan...tapi sebelum tu ikut dulu tips ni...haha XD