Wednesday, May 4, 2011

Kalau Bukan Doktor..Apa??


Setiap hari aku rasa macam malas nak pergi sekolah...
Tak tau kenapa,  nak kata bosan tak jugak sebab best wehhh sekolah ni.... 
So selalu aku cakap kat Najwa aku nak berhenti sekolah...huahua..
(mengada2 je)
Aku nak stop kejap sekolah time midyear exam lepas tu dah habis exam baru sambung balik....
Then nak final exam pulak dah tak payah pergi langsung...haha....

Tapi aku tak la bodoh macam tu...sekolah PENTING kan?
Kalau aku tak sekolah nak jadi apa nanti....
Hancur cita-cita aku nak jadi doktor (CYY!)

Kalau aku tak dapat jadi doktor suatu hari nanti, aku nak jadi :


Blogger femes.
Kalau jadi blogger femes mesti banyak duit masuk...tulis entri best2 lepas tu duduk goyang kaki sambil minum kopi dan makan roti kat rumah...haha....tapi takkan sampai tua asyik tulis entri je....buatnya kena parkinson tak ke naya tu nak tulis entri sambil terketar-ketar...berapa hari baru habis satu entri...takpe2 nanti aku paksa anak cucu yang tuliskan....hehe..    

Pemilik restoran. 
Aku suka kalau ada perniagaan sendiri tapi kalau syarikat besar tu mimpi je la...ada restoran pon dah cukup kot...boleh melantak je kat restoran sendiri sesuka hati...lepas tu aku jual makanan mahal-mahal...biar untung lebih...(^__^)...jadi macam Mr Krab yang kedekut....hari-hari aku dera chef dengan waiter kat situ...huh~


Tukang sapu sampah.
Tapi aku nak jadi tukang sapu sampah kat Shopping Complex yang best2 je sebab nanti aku nak curi baju-baju kat situ...haha...lagi satu kalau time aku tengah sapu-sapu tu aku saja la tunjuk-tunjuk sikit henfon mahal aku or sambil menyapu aku online pakai iPad 10(8 tahun akan datang)....biar nanti orang cakap masyuk gile tukang sapu sampah kat _________...haha...(riak sungguh)


Tu je kot yang aku fikir sekarang ni...
Lagi pun lambat lagi nak kerja...SPM pun belum lagi...
Tapi merancang awal-awal kan bagus :D

Aku nak sangat jadi doktor sebab aku nak rawat korang  :-)
Jangan risau la sebab aku doktor yang bertauliah...
Dijamin korang tak mati...haha....

OK, BYE!



14 comments:

adib syazwan said...

maka...kene la jadi penerima duit...maknenye....walaumacamanepon...tetap orang bagi duit..=P

Aisyah Aina said...

siapa la yang nak bagi...semua kedekut :D

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

Aisyah Aina said...

haha :)
i will...
welcome :D

Hayati Hamzah said...

wah ok gak tu.
jd blogger femes pun leh dpt gaji dr nuffnang bleh kaya woo. xyah keje. hadap je lappy. haha

Aisyah Aina said...

betul2..dah la tak memenatkan...best pulak tu :p

cikida said...

ahha...keje kat shoping complex nti dpt gaji asik soping je...=p

Aisyah Aina said...

haha..tak bawa duit balik rumah lagi tapi dah habis shopping dulu :D

Nurnajwa said...

OMG! Member aku sorang ni brilliante sungguh >< Mehlah sama-sama kita jadi doktor yang boleh pegang jarum cucuk org^^ Benci aku bile ade doktor garang -- MENYAMPAH .

Aisyah Aina said...

kau la doktor garang tu...nak cucuk orang tak betul...kang pergi cucuk tempat lain...haha...kau jangan jadi DOKTOR! :D

asfira aminuddin said...

haha. penyapu sampah? apalah. jangan jangan! sekolah adalah tyme yg paling best! serious babe :)

Aisyah Aina said...

takpe2...saya memang suka menyapu...hehe...time sekolah memang sangat BEST :D

cik sakdi said...

ah aku menyesal zaman sekolah dulu rajin ponteng. rindooooo oooo. nnt ko pon mst menyesal. AHHAHA da xleh mendajal

Aisyah Aina said...

haha...memang pon...rindu gile nanti....so rajin2 kan la diri tu datang sekolah :)..kesian kat siapa yang dah habis sekolah...