Sunday, May 15, 2011

Kamu Semua :-)


Yey2 hari guru dah nak dekat!
Tak sabar nak sambut, mesti best gila...

Kenapa kita perlu sambut hari guru :

Sebab nak kenang jasa cikgu yang dah ajar banyak ilmu kat kita...
Sebab nak dengar cikgu2 menyanyi....
Sebab boleh balik awal...haha...selalu balik pukul 2.40 tapi isnin ni balik 12.40....best2!

Lepas ni aku nak jadi pelajar yang baik la...
Baik untuk seminggu je....insaf sekejap...hehe...

Cik Shahida - BM.
Cikgu ni cikgu praktikal....masa first2 dia masuk kelas aku benci gila...tak tau kenapa la....mungkin sebab dia muda lagi...baru 21 tahun kalau tak silap...nampak macam gedik je perangai....kalau dia masuk kelas mesti budak perempuan benci...lelaki suka la....tapi lama2 dah rapat sikit macam best pulak dia ajar.....time dah best ni pulak dia nak habis buat praktikal...bulan 6 last (T_T)

Pn Maya - BI.
Aku suka cikgu ni sebab baik....tak pernah marah2 aku sebab aku pun baik jugak...haha....dia suka cakap 'Hello My Dear' time kelas dia....sikit2 hello my dear.....tapi aku tak suka kelas BI sebab malas nak cakap BI....mampus cakap BM je....dulu teacher cakap nak denda 10 sen kalau tak cakap BI...tak denda2 pun...penat aku kumpul 10 sen hari2 XD

Mr Yap - MT.
You Understand or Not???haha...sengal je...berapa kali entah dalam seminggu dia cakap benda ni...dengan suara dia yang macam tett tu...hehe ( aku jahat!)...cikgu ni asyik senyum je....tau la gigi lawa...macam robot dah aku tengok....hahahahahaha....dia ajar agak bosan tapi janji aku faham...dah la dia suka masuk kelas cepat2....kurangkanlah kecepatan jalan tu sikit wahai cikgu....

Mr Khoo - Add Math.
Menyirap aku dia ajar....asyik nak cakap bahasa dia je...dah la suka kutuk budak melayu dalam bahasa cina...ingat aku tak faham ke....walaupun agak tak faham tapi boleh la faham sikit2 tau....haha....tapi dia ajar best la jugak....FAHAM! cuma tangan tu kurangkanlah gerak2....betul tak Najwa???haha...

Pn Siow - Chemistry.
Teacher ni memang pandai bergaya...aku rasa dia patut ajar kelas fashion la lagi bagus....huahua....walaupun baju cikgu pernah terbakar kena api bunsen burner time buat experiment tapi teacher tetap pakai baju tu jugak....tau baju tu lawa XD....suara cikgu ni seksi....hanya murid yang dia ajar je tau : D

Pn Melati - Physics.
Kalau korang nak tau cikgu ni ajar best gila la (kata lawan untuk best apa???bosan! tolong tukarkan best tu ok)hehe...suara tu tak boleh nak kuat lagi ke....bukan main sakit telinga aku dengar suara cikgu yang GILA PERLAHAN tu.....boleh tidur aku dibuatnya....bukan macam cikgu ajar murid tapi macam emak dodoikan anak...tapi cikgu ni memang sangat sangat sangat baik....orang bising dia tak marah pun....

Pn Salwa - Sejarah.
Cikgu memang best...walaupun agak boring belajar sejarah tapi lawak cikgu tu buatkan kelas sejarah best sikit.....sikit je tak banyak pun.....tapi cikgu ajar perlahan la sikit....bukan main laju lagi....semua cikgu nak skip2 je....cakap ni tak penting la tu tak penting la....kalau penting macam mana? nanti kalau saya fail sejarah saya salahkan cikgu ok...haha....

Encik Wan Chik - PI.
Ustaz memang terbaik ok....tak pernah bosan ustaz ajar....walaupun kata2 yang keluar dari mulut ustaz tu menyengat tapi takpe....cerita2 ustaz semua kelakar...teringat cerita time hari jumaat hari tu....pecah perut gelak...walaupun ustaz punya gigi agak kurang tapi asyik gelak je ustaz ni.....hahaha....

Tu je kut cikgu2 yang agak menyerlah kat kelas aku...
Yang lain tu biasa2 je.....
Tapi walau macam mana pun aku tetap sayang semua cikgu aku....
Walaupun ada jugak kutuk2 belakang....
SORRY cikgu! hehe....


DI SINI SAYA AISYAH AINA DARI SMK BUKIT BARU INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI GURU PADA 16 MEI NI KEPADA SEMUA GURU2  DI MALAYSIA HAHA : D

OK, BYE!



18 comments:

adwafarahin said...

teringat zaman skolah dlu :'(

Aisyah Aina said...

hehe....kesian2 :(
takpe la nanti hari isnin ni kak adwa saja2 pakai baju sekolah...boleh lepaskan rindu tu....

ABU said...

slmt hari guru..
guru bagaikan lilin membakar diri...:D

nak jadi guru tp teperosok dlm bidang lain pulak arghh!!

Aisyah Aina said...

takpe la...lagipun boleh ke ABU jadi guru...haha :D

Nurnajwa said...

MM: You understand or not? :]
CMS: Thinking process.
AM: ...(tgn je bergerak tnjuk org --)

Yg lain tu, speciality ta byk. PHY OMG! Nsib ade si Fatin Inara. Boleh cover mne yg ta msuk, ckgu tu if dia trg kt dpan ta fhm. Kena face to face, ltut to ltut. Hahahahaha, Selamat Hari Guru naa. Hari Doktor bila lg? c[:

Dr Najwa.

Aisyah Aina said...

haha...bila hari doktor weyy???ada ke???
nanti kalau hari doktor bagi hadiah kat aku :D

Dr Aina.

ABU said...

blh la aku jdi kuru..guru PJK la kot hahaha

shafmechy said...

terigt lak kt cikgu-cikgu time skolah dulu...huhu

Aisyah Aina said...

ABU: jangan2...nanti semua murid tak nak PJ...haha...jadi guru ERT la...ajar menjahit ngan memasak...hehe XD

Aisyah Aina said...

shafmechy: pergi la sekolah balik...menyamar jadi murid...haha :D

:: cekodod :: said...

mesti meriah sambutan kat sekolah nanti kan? Selamat Hari Guruuu lah kepada semua semua tenaga pengajarr

Aisyah Aina said...

meriah la sangat...haha....tapi yang tak besnya makan2 hanya untuk cikgu..murid tak dapat pun...hehe :)

aNiss :):) said...

aniss nak jadi cikgu, tp tak dapat maktab... huhuhu =) ape ape pom, aniss tetap rinduu nak sambut hari guru di sekolah... =)

Caythrine Amanda said...

selamat hari guru utk guru2 di Malaysia

Aisyah Aina said...

aNiss: jom kita sambut hari guru sama2...haha :D

Aisyah Aina said...

Caythrine Amanda: saya mewakili guru2 di Malaysia mengucapkan terima kasih banyak2 kat kamu...hehe :)

Miss Shikio said...

Cikgu adalah pembakar semangat selain ibu bapa

selamat hari guru :)

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D